Ukrayna: Askerlerimiz Kırım'a girdi

Ukrayna, 'özel operasyon' kapsamında askerlerinin Rusya'nın yasadışı şekilde ilhak ettiği Kırım'a girdiğini iddia etti. Rusya ise Ukrayna'nın askeri karar alma merkezini vurduklarını ileri sürdü.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü Sözcüsü Andrey Yusov, Ukrayna askerlerinin 'özel operasyon' kapsamında, Rusya'nın 2014 yılında uluslararası hukuka aykırı bir biçimde ilhak ettiği Kırım'a girdiğini ileri sürdü.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Yusov, Suspilne.media haber sitesine yaptığı açıklamada, Ukrayna İstihbarat Ana Müdürlüğü'nün Deniz Kuvvetleri ile işbirliğinde Kırım'da özel operasyon gerçekleştirdiklerini iddia etti. Sözcü Yusov, "Özel operasyon çerçevesinde askerler Yarımada'ya girdi. Hedeflere ulaşıldı. Askerlerimiz arasında can kaybı yok" dedi.

'RUSYA GÜÇLERİNDE CAN VE MAL KAYBI VAR'

Özel operasyonun devam ettiğini ileri süren Yusov, tüm detayları açıklamayacaklarını aktardı. Yusov, Rus güçlerinde can ve maddi kaybının yaşandığı iddiasını da dile getirdi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü Başkanı Kirill Budanov da Özgür Avrupa Radyosu'na yaptığı açıklamada, Kırım'ın herhangi bir yerini vurma imkanına sahip olduklarını iddia ederek "Kesinlikle herhangi bir noktada düşmana ulaşabiliriz" diye konuştu. Kırım Realii (Kırım gerçekleri) sitesinin haberine göre, yerel saatle 05.00 sularında, Kırım'daki Rusya Hava-Uzay Kuvvetlerine bağlı 3'üncü Radyo-Teknik Alayı Üssü'nün bulunduğu Mayak yerleşim yeri yakınlarında patlama sesleri duyuldu.

RUSYA: UKRAYNA'DAKİ ASKERİ KARAR ALMA MERKEZİNİ VURDUK

Rusya Savunma Bakanlığı da bugün bir açıklama yaparak Ukrayna’daki askeri karar alma merkezinin vurulduğunu iddia etti. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rusya ordusunun Ukrayna’daki eylemlerine ilişkin yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki belirli hedeflere yönelik saldırılarda bulunduklarını ileri sürerek, “Bu gece, Rusya Silahlı Kuvvetleri, havadan fırlatılan uzun menzilli yüksek hassasiyetli füzelerle Ukrayna’da askeri karar alma merkezini vurdu. Saldırı amacına ulaştı” ifadelerini kullandı.

Gün içinde Ukrayna ordusunun Zaporijya ve Donetsk’te başarısız taarruz girişimlerinde bulunduğunu iddia eden Sözcü Konaşenkov, bugüne kadar Ukrayna ordusuna ait 462 uçak, 246 helikopter, 6012 insansız hava aracı, 433 hava savunma füze sistemi, 11 bin 476 tank ve zırhlı araç, 1144 çok namlulu roketatar, 6 bin 24 obüs ve havan topu ile 12 bin 408 özel askeri aracın yok edildiğini ileri sürdü. (DIŞ HABERLER)