Uğur Tekstil işçileri: Mücadelemize devam edeceğiz

Şanlıurfa OSB’de bulunan Uğur Tekstil işçileri, bir basın açıklaması düzenleyerek “Patronlarla iş birliği yapan ihanetçi sarı sendika ağalarına karşı da mücadele etmemiz gerektiğini öğrendik” dedi.

Uğur Tekstil işçileri 18 Kasım Perşembe günü işten çıkarıldı.
Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Şanlıurfa’da işten çıkarılıp tekrar işe iade edilen Uğur Tekstil işçileri, işverenlerle yaşanan sorunlar nedeniyle dün 2. OSB önünde toplanarak fabrika önüne yürümek istedi. Ancak jandarma müdahalesi sonucu iki işçi gözaltına alındı. Bu gelişmelerin ardından 95 Uğur Tekstil işçileri bugün Rabia Meydanı’nda bir araya geldi.

18 Kasım Perşembe günü toplu halde bir kez daha işten atıldıklarını belirten işçiler, “Adil bir iş ortamının ve çalışma huzurunun oluşturulmasını istiyoruz. Taleplerimiz kabul edilip hepimiz tekrar işe alınıncaya kadar da mücadelemize ve direnişimize devam edeceğimizi ilan ediyoruz” diyerek haklarını istedi.

‘BÖLGE TEMSİLCİSİ GÖREVDEN ALINDI’

İşçiler adına açıklama yapan Uğur Tekstil Fabrika Çalışanı Ali Yalçın, Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen’in, Disk Tekstil Sendikası Genel Başkanı Kazım Doğan tarafından görevden alındığını belirtti. Yalçın, Kazım Doğan’ın, Mehmet Türkmen’e ‘Sen işçileri çok fazla savunuyorsun, her şeyi işçiye sorup onlarla beraber karar alıyorsun’ diyerek görevden aldığını belirtti. Türkmen’in görevden alındığının açıklandığı gün işçilerin jandarma zoruyla kapı dışarı edildiğini ifade eden Yalçın,  “Dün olduğu gibi bugün de sendikamızdan hiçbir yetkilinin burada olmaması, sendikaya üye yaklaşık 100 tane işçiyi sahipsiz bırakması, Mehmet Türkmen’e yapılanları ve Mehmet Türkmen’le birlikte bizim de satıldığımızı onaylar nitelikte” dedi.

‘RESMEN YÜZÜSTÜ BIRAKILDIK’

İşten atıldıktan sonra fabrika önünde direnişe başlama kararı aldıklarını ve bu kararı bildirmek için sendikanın genel başkan vekili Ali Başak ve genel başkanı arayıp bilgi vermek istediklerini söyleyen Yalçın, ancak Başak’ın telefonlara çıkmadığını kaydetti. Öte yandan Yalçın, basın açıklamalarına ve eylemlerine de destek alamadıklarını söyledi. “Disk Tekstil Sendikası Genel Başkanı Kazım Doğan ve sendika genel merkezi tarafından resmen yüzüstü bırakıldık” diyen Yalçın, “Ancak biz mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Özak Tekstil ve Uğur Tekstil işçileri olarak bu mücadele çok şey öğrendik. Öncelikle patronlara karşı haklarımız için birlik olup mücadele etmekten başka bir yol olmadığını öğrendik. Birlik olduğumuzda, örgütlü bir şekilde direndiğimizde kazanabileceğimizi öğrendik. Ama bir şey daha öğrendik, sadece patronlara karşı değil, patronlarla işbirliği yapan ihanetçi sarı sendika ağalarına karşı da birlik olup mücadele etmemiz gerektiğini öğrendik. Sadece sendikalı olmak yetmez, işçilerin karar alıp, işçilerin yönettiği gerçek işçi sendikacılığı için de mücadele etmemiz gerektiğini öğrendik” diye konuştu.

‘MÜCADELEMİZE VE DİRENİŞİMİZE DEVAM EDECEĞİZ’

İşçilerin taleplerini bir kez daha dile getiren Yalçın, Uğur Tekstil işverenine seslendi. Jandarma tarafından fabrikadan zorla çıkarılan yaklaşık 100 tane işçinin tekrar işe alınması, adil bir iş ortamının ve çalışma huzurunun oluşturulmasını isteyen Yalçın, “Biz içeride işçiler üzerindeki bu baskının son bulmasını ve işimize geri dönmek istiyoruz. İşçilerin haklarına saygı gösterilmesini istiyoruz. Bu taleplerimiz kabul edilip hepimiz tekrar işe alınıncaya kadar da mücadelemize ve direnişimize devam edeceğimizi ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.