Uğur Mumcu ölümünün 31. yılında anıldı

Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 31. yılında, bombalı saldırıya uğradığı Ankara'daki evinin önünde anıldı.

Google Haberlere Abone ol

Deniz Berk

ANKARA - Ankara’da evinin önünde aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 24 Ocak 1993’te yaşamını yitiren gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, ölümünün 31’inci yılında katledildiği yerde anıldı. Anma törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Oyuncu ve CHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu’nun da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.
Uğur Mumcu’nun hayatını kaybettiği alana Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu ile çocukları Özgür Mumcu ve Özge Mumcu Aybars, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile milletvekillerinden oluşan heyet tarafından mum ve karanfiller bırakıldı.
Tören boyunca ziyaretçiler Faili Meçhul Anıtı’nı karanfiller ve mumlarla donattı. Sanatçı Cem Erdost İleri tarafından müzik dinletisi düzenlendi.

‘BU SOKAKTA PATLAYAN BOMBA, BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERE SALDIRDI’

Anma törenine katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Faili Meçhul Anıtı’na ziyaretinin ardından yaptığı konuşmada Uğur Mumcu’ya yapılan saldırının cumhuriyete karşı da yapıldığına dikkat çekerek “Bugün 24 Ocak, 31 yıl önce bu sokakta patlayan bomba, Türkiye’de tahrip gücüyle cumhuriyetin değerlerine, bizi biz yapan değerlere saldırdı. O değerlerin en cesur savunucusunun bedenini paramparça etti ancak o beden bu ülkenin sınırları içindeki her yere savrulurken her yere kendi direncini, kendi mücadele azmini, kendi aydınlanma ışığını taşıdı. Uğur Mumcu, 31 yıldır karanlığa karşı yanan bir mumdur" ifadelerini kullandı.

 

 

Etiketler Uğur mumcu ankara anma