Uğur Mumcu Ayvalık’taki evi önünde anıldı

Uğur Mumcu'nun katledilişinin yıl dönümünde Ayvalık'taki evinin önünde yapılan anmada konuşan Belediye Başkanı Mesut Ergin, "Failler ortaya çıkarılamadı. Ne yazık ki, bu ayıp hala devam ediyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu için 24 Ocak 1993 tarihinde Ankara'da bombalı saldırı sonucu katledilmesinin 31. yıl dönümünde Ayvalık'taki evinin önünde anma töreni düzenlendi.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra anma törenine siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Uğur Mumcu’nun şiirlerinin de seslendirildiği törende konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, demokrasinin, insan haklarının, hukukun üstünlüğünün ve laikliğin yılmaz savunucusu Uğur Mumcu’nun, Ankara'daki evinin önünde hain bir saldırı ile yok edilmesinin üzerinden 31 yıl geçtiğini söyledi.

Mesut Ergin, “Failler ortaya çıkarılamadı. Ne yazık ki, bu ayıp hala devam ediyor. Uğur Mumcu, Türk basınının en cesur kalemlerindendi. Yayımladığı araştırma dosyaları, köşe yazıları ve kitaplarıyla, gerçekleri bize aktardı. Cumhuriyet ve aydınlanma karşıtı tüm odakların üzerine korkmadan gitti. Ülkemizde laik, tam bağımsız Türkiye mücadelesi veren onlarca aydınımız susturulmak için katledildi. 31 yıl önce bizden alınan Uğur Mumcu da, gerçeğin halka iletilmesi, yolsuzlukların, haksızlıkların bilinmesi için kalemini kılıç gibi kullandı. Faili meçhul bir cinayetle yaşamdan kopartılan Uğur Mumcu’yu, Adalet ve Demokrasi şehitlerimizi unutmayacağız. Onun deyimiyle vurulduk ey halkım unutma bizi diye haykırıyor ve bu cinayetin aydınlatılmasını her zaman olduğu gibi hala sabırla bekliyoruz” diye konuştu.

Tören, Ergin’in konuşmasının ardından Uğur Mumcu’nun evinin önüne yüzlerce karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

Etiketler uğur mumcu anma