Ucuz uçak bileti almanın yolları

Uzmanlar ucuz uçak bileti almanın ilk adımının erken karar vermek olduğunu belirtiyor. Haftanın günleri de bileti ucuza getirmede bir diğer etken.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Tatil ya da gezi planlarında en önemli kalemlerden biri yol parası. Özellikle uluslararası uçuşlarda, astarı yüzünden pahalı deyimi uçak biletleri için geçerli olabiliyor. Konunun uzmanları bu konuda bazı tüyoların işe yarayabileceğini belirtiyor. Zamanlama en önemli etken. İşte  uzmanlarından uçak biletinizi ucuza getirmenin ipuçları: 

ERKEN KARAR VERİN

Uçak bileti için rezervasyon yapacağınız zamanın bütçenize katkı sağlayacağını biliyor musunuz? İşte fırsat yakalamak için bazı ipuçları:

- Uluslararası uçuş rezervasyonu ne zaman yapılmalı?

Uluslararası uçuş rezervasyonları genelde uçuş tarihinden 11 ay önce başlar ve yapılan araştırmalara göre uçuştan 6-8 ay öncesi güzel bir fırsat yakalamak için en iyi zamandır.

- İç hat uçuş rezervasyonu ne zaman yapılmalı?

Daha yakın bir lokasyona uçuyorsanız genellikle 2-3 ay öncesinden harika bir fırsat yakalayabilirsiniz. Ayrıca uçuşa bir hafta kala son dakika fırsatları olabileceğini de unutmamalı.

HAFTANIN HANGİ GÜNÜ REZERVASYON YAPILMALI?

Salı günü! Çoğu havayolu şirketi, yeni fırsat ve promosyonlarını yayımlar. Hatırlatıcı uygulamaları kurup kontrol etmenizi öneririz.

- Haftanın hangi günü uçulmalı?

Hafta sonu başlangıcı olan cuma günü genelde çok tercih edildiği için en pahalı gündür. Cuma yerine salı, çarşamba ve cumartesi günlerine bakmanızı öneririz.

- Nasıl hazır olmalıyız?

Beklemediğiniz bir zamanda karşınıza bir fırsat çıkabilir. Hiçbir fırsatı kaçırmamak için fiyatları sık aralıklarla takip edin. Uyarı sistemlerine de mutlaka kaydolun. (HABER MERKEZİ)