Ücretsiz kaplıca: Kapukargın

Kendinizi yenilenmiş ve tazelenmiş hissedeceğiniz bir tatile çıkma fikri kulağa hoş geliyor değil mi? Öyleyse kaplıca tatili için size ücretsiz bir yer önerimiz var: Kapukargın Kaplıcası.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İş maratonundan uzakta, soğuk günlerde iç ısıtan bir tatilin hayali kurmayan yoktur. “İç ısıtan” deyince insanın aklına hemen kaplıcalar geliyor değil mi? Türkiye’de herkesin zevkine ve bütçesine uygun birçok termal otel ve tesis bulunuyor. Peki, bunlardan birinin ücretsiz olduğunu biliyor muydunuz?

Muğla’nın Dalaman ilçesindeki Şifalı Kükürt Gölü olarak bilinen Kükürt Havuzları, Kapukargın Mahallesi içerisinde yer alıyor. Göcek’e on yedi, Dalaman ilçe merkezine sadece beş kilometre uzaklıktaki Kükürt Havuzları, kırk iki dönümlük bir arazi üzerine konumlanmış. Söz konusu arazi, havuzla birlikte, Dalaman Belediyesi tarafından piknik alanı ve mesire yeri olarak yeniden düzenlendi. Alan içerisinde plaj voleybol sahası, aile çay bahçesi, restoran, duş kabinleri, tuvaletler, otopark ve karavan parkı gibi hizmetler veriliyor.

Kapukargın Kaplıcaları 

KÜKÜRT HAVUZU

İçinde on yedi farklı mineral barındıran Kükürt Havuzu’nun sedef hastalığı, kas ve diz ağrıları gibi hastalıklara iyi geldiği biliniyor. Kükürt Havuzu, selenyum ve kalsiyum açısından fazlasıyla zengin olduğu için özellikle cilt hastalıklarına doğrudan şifa oluyor. Termal havuzlara yaklaşırken duyulan kükürt kokusuna kısa sürede alışılıyor.

Kapukargın Kaplıcaları

YIL BOYU SU SICAKLIĞI 28 °C

Kaplıcayı oluşturan doğal termal havuzlardaki su sıcaklığı, yıl boyu 28 santigrat derece. Su, doğal yollarla yeryüzüne çıktığı için yaz kış termal havuzlara girilebiliyor. Suyunda kükürtün yanı sıra sülfat, bromür, magnezyum, selenyum, kalsiyum, potasyum, klorür, bikarbonat, sodyum gibi mineraller bulunuyor.

TESİSE GİRİŞ KIŞIN ÜCRETSİZ

Tesise girişler kış aylarında ücretsiz. Geçtiğimiz yaz aylarında 10 TL olan tesis, önümüzdeki Mayıs ayından itibaren tekrar ücretli olacak. Karavanların da konaklayabildiği Belediye’nin bu tesisinin yanı sıra bölgede çok sayıda termal otel bulunuyor.

(HABER MERKEZİ)