Uçan Süpürge Vakfı’ndan kadın muhabir adaylarına eğitim

Uçan Süpürge Vakfı, “Yerel Kadın Muhabirler Ağı Projesi” kapsamında gerçekleştirdiği çevrimiçi eğitimlere başladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Uçan Süpürge Vakfı, haberciliğe toplumsal cinsiyet eşitliği merceğinden bakan, kadın haberlerinin görünür olabildiği alternatif bir yeni medya anlayışı yaratabilmek amacıyla, “Yerel Kadın Muhabirler Ağı Projesi”ne başladı. Proje kapsamındaki çevrimiçi eğitimlere 30 farklı şehirden 135 kadın kadın katıldı.

Yerel Kadın Muhabirler Ağı Projesi kapsamındaki ilk eğitim, Cemre Öztoprak sunumuyla “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” başlığında yapıldı. Eğitimde toplumsal cinsiyet kavramı ve rolleri, cinsiyet kimliği gelişimi, ayrımcılık, toplumsal cinsiyet eşitliğinin kadın hakları mücadelesi ile ilişkisi gibi konulara değinildi.

SOSYAL MEDYADAN HABER YAPIMINA EĞİTİMLER SÜRÜYOR

Farklı yaş ve meslek gruplarından kadın muhabir adaylarının bir araya geldiği projede ayrıca Özgür Mehmet Kütküt tarafından “Sosyal Medya Platformlarının ve Dijital Araçların Kullanımı”, Yıldız Yazıcıoğlu tarafından “Haber Nasıl Yapılır, Yazılır?”, Duygu Onay Çöker tarafından “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Dayalı Habercilik” başlıklarında eğitimler verildi. Katılımcılar önümüzdeki günlerde Hayri Çölaşan’ın “Haberin Görselleştirilmesi”, Kardelen Işık ve Ezgi Toprak’ın “Teyit Mekanizmalarının İşletilmesi” eğitimlerine katılacak.

‘KURDUĞUMUZ AĞIN KADINLARIN MEDYADA GÖRÜNÜRLÜĞÜNE SAĞLAYACAĞI KATKIYI ÖNEMSİYORUZ’

Uçan Süpürge Vakfı’ndan yapılan açıklamada katılımcıların “kadına dokunan” hikayeler üretmek istediği vurgulanırken, “Elini taşın altına koyan ve bu yolda yalnız yürümediğine inanan kadınları bir araya getirmek sorumluluğuyla kurduğumuz bu ağın, kadınların medyada temsiliyetine ve görünürlüğüne sağlayacağı katkıyı çok önemsiyoruz ve tüm katılımcılarımızın da bu heyecanı ve tutkuyu paylaştığınız görüyoruz. Proje sonunda yapacağımız kadın haberlerinin, yalnızca kadın hareketine ses getirmekle kalmayıp, aynı zamanda yerellerde şehrin siyasi ve kültürel belleğine de büyük değer katacağına inanıyoruz” denildi. (DUVAR)