Uçaktan atlayan kişinin başı gövdesinden ayrılmıştı: Pilota men cezası

Fransa'da bir pilot, 5 sene önce uçaktan atlayan bir kişinin ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle uçak kullanmaktan men edildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da 2018 yılında hava dalışı yapmak için uçaktan atlayan bir kişinin başının gövdesinden ayrılmasına ilişkin davada karar açıklandı. İsmi açıklanmaya pilot, hava atlayışı için uçaktan atlayan kişinin hemen ardından uçağın kanadına çarparak kafasının bedeninden ayrılması sebebiyle uçak kullanmaktan men edildi.

BBC'nin haberine göre, 40 yaşındaki Nicolas Galy, Temmuz 2018'de hava dalışı için uçaktan atlamış, dakikalar sonra ise uçağa çarpmıştı. Olayla bağlantılı olarak yargılanan pilot, 21 Ekim Salı günü görülen karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Montauban Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, pilot, taksirle öldürme suçundan suçlu bulundu. Pilota ertelemeli ceza verilirken, pilotu çalıştıran Midi-Pyrénées Hava Dalışı şirketine de 20 bin euro para cezası verildi. Cezanın yarısının infazı ertelendi.

GALY ATLADIKTAN HEMEN SONRA UÇAK ALÇALIŞA GEÇTİ

Le Parisien'in aktardığına göre, Galy uçaktan atladıktan hemen sonra pilot havaalanının pistine doğru alçalışa geçmişti. Galy uçaktan atlamadan önce uçağın güzergahına ilişkin ise hiçbir istişarede bulunulmamıştı. Karar duruşmasında konuşan ailenin avukatı Emmanuelle Franck, 19 Eylül'de görülen önceki bir duruşmaya atıfla, 'düşüncesizlik veya ihmal' olduğunu belirtti ve bu durumu kınadı. Mahkeme başkanı da Fransa'nın güneyinde yaşanan olayda pilot ve ölen kişi arasındaki iletişimsizliğe işaret etti. 

Gazetenin haberine göre, bu olayın yaşanmasının ardından güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı ve uçuştan önce birifing verilmesi zorunlu hale getirildi. (DIŞ HABERLER)