Uçak kazasında 72 kişi ölmüştü: Pilotlar 'yanlışlıkla' elektriği kesmiş

Nepal'de ocak ayında 72 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasını araştıran müfettişler, pilotların uçağın elektriğini yanlışlıkla kesmesi sonucunda ortaya çıkan komplikasyonlara işaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Asya ülkesi Nepal'de hükümet tarafından atanan müfettişlerce hazırlanan rapor, 72 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasının 'pilotların uçağın elektriğini yanlışlıkla kesmesi' sonucunda ortaya çıkan komplikasyonlardan meydana geldiğini ortaya koydu.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, hükümetin uçak kazalarını incelemek için atadığı beş üyeden oluşan komisyon, başkent Katmandu'dan Pokhara'ya gitmek üzere havalanan Yeti Hava Yollarına ait "ATR 72" tipi yolcu uçağının düşmesine ilişkin nihai raporu yayımladı. Kazanın 'hem insan hatası hem de dikkat eksikliğinden' kaynaklandığı bildirilen rapora göre, kazanın en olası nedeninin uçuş esnasında pilotların 'elektriği yanlışlıkla kesmesi' ve sonrasında meydana gelen komplikasyonlar olduğu belirtildi.

'UÇAĞIN BAKIMI UYGUN BİR ŞEKİLDE YAPILMIŞ'

Müfettiş heyeti tarafından hazırlanan raporda ayrıca uçağın bakımının uygun şekilde yapıldığı, herhangi bir kusurunun bulunmadığı ve kokpit ekibinin de ülkedeki Sivil Havacılık İdaresi'nin yönetmeliklerine göre seçildiği bilgisi aktarıldı.

Yeti Hava Yolları'na ait "ATR 72" tipi yolcu uçağı, 15 Ocak 2023 tarihinde Seti Nehri Vadisi yakınında düşmüş, 72 kişi hayatını kaybetmişti. Nepal Başbakanı Pushpa Kamal Dahal, kazanın soruşturulması için beş kişilik komisyon kurulmasına karar verirken, ülke genelinde bir günlük ulusal yas ilan etmişti. Uçağın kara kutusu 16 Ocak'ta bulunmuş ve incelenmek üzere Fransa'ya gönderilmişti. (DIŞ HABERLER)