Twitter'dan 'X'e geçişe polis engeli

Twitter'ın logosunun 'X' olarak değiştirilmesinin ardından şirketin San Francisco'da bulunan bu merkez binasındaki logoyu kaldırma çalışmaları polis müdahalesi nedeniyle yarım kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Twitter sosyal paylaşım sitesinin sahibi Elon Musk'ın sitenin logosunu 'X' olarak değiştirme kararının ardından şirketin San Francisco'daki merkezinin dışındaki Twitter isminin sökülmesi için de çalışma başlatıldı. Fakat vinçle başlatılan çalışmalara polis engel oldu. Polis engeli sonrasında binanın duvarında sadece "er" harfleri kaldı.

The Verge'ün aktardığına göre, gazeteci Justin Sullivan, "San Francisco polisi, logonun kaldırılmasını, çalışmalar başladıktan kısa süre sonra engelledi" diye yazarken, görgü tanığı Wayne Sutton, Elon Musk'ın vinç için izin almadığını söyledi. Sutton, Twitter'dan, "Twitter adı binadan sökülüyordu fakat Elon Musk sokaktaki ekipmanlar için izin almamış, dolayısıyla San Francisco Polis Departmanı çalışmayı durduruyor" diye yazdı. 

'BİNA SAHİBİNE HABER VERİLMEDİ' İDDİASI

The San Francisco Standard gazetesine konuşan bir yerel polis yetkilisi ise olayın bir 'yanlış anlama' olduğunu söyledi. Yetkili, "Saat 12.39 sıralarında Tenderloin İstasyonu'nda görevli polis memurları izinsiz sokak kapatma ihbarı üzerine 10th Street ve Market Street sokaklarına intikal etti. Polisler, incelemeleri sonucunda herhangi bir suç işlenmediğini ve söz konusu olayın polislik bir durum olmadığını tespit etti" ifadelerini kullandı. 

Yerel gazetenin haberine göre, polis, Twitter'dan bir çalışanın logoyu kaldırmak üzere bir talimat aldığını, fakat durumu binanın güvenliğine ve mülk sahibine bildirmediğini aktardı. Polisin gelmesiyle birlikte vinç bölgeden ayrıldı ve binada yalnızca "er" ibaresi kaldı.

Elon Musk konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmazken, olaydan bir gün önce Twitter binasına yeni 'X' logosunun yansıtıldığı bir fotoğrafı kendi hesabından paylaşmıştı. (DIŞ HABERLER)