Tuzla Belediyesi İsmailağa cemaatine arazi verecek: Medrese yapacaklar

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, belediyenin arazisini İsmailağa Cemaati’ne tahsis etmek için yetki aldı. Araziye Kuran kursu adı altında medrese inşa edilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tuzla Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısında, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Huzurlu Gönüller Eğitim Vakfı ile protokol imzalaması için AK Partili Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’ya yetki verilmesi istendi.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, teklifte, mülkiyeti Tuzla Belediyesi’ne ait olan ve imar planlarına spor alanı olarak işlenen Merkez Mahallesi’ndeki 2 bin 336 metrekare büyüklüğündeki araziye İsmailağa Cemaati’ne bağlı Huzurlu Gönüller Eğitim Vakfı tarafından Kuran kursu inşa edileceği belirtildi.

CHP’li meclis üyelerinin itirazına rağmen AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla AK Partili Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’ya protokol imzalama yetkisi verildi. Böylece, AK Partili belediye ile İsmailağa’ya bağlı vakıf arasında imzalanacak protokolle beraber arsa cemaatin kullanımına bırakılmış olacak.

Tuzla Belediyesi, arsanın Huzurlu Gönüller Eğitim Vakfı tarafından talep edildiğini açıkladı ve arazinin halkın kullanımına sunulacağını iddia etti. (HABER MERKEZİ)