Tutuklu milletvekili Can Atalay Meclis İnsan Hakları Komisyonu’na seçildi

TİP'in tutuklu Milletvekili Can Atalay Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyeliğine seçildi. Atalay'ın Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu’nda görev alması için de başvuru yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – Türkiye İşçi Partisi (TİP), Meclis İnsan Hakları Komisyonu’nda görev almak üzere tutuklu bulunan Hatay Milletvekili Can Atalay’ı aday gösterdi. Komisyon üyeliğine seçilen Atalay’ın, İnsan Hakları Komisyonu’nun alt komisyonlarından Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu’nda görev alması için de başvuru yapılacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde geçtiğimiz hafta yapılan seçimlerde siyasi partilerin Meclis’teki ihtisas komisyonlarında görev alacak milletvekilleri belirlendi. Üyeleri belirlenen komisyonlar toplanarak başkan, başkanvekili, katip üye ve sözcüden oluşan başkanlık divanını seçti.

Meclis’te grubu bulunmayan siyasi partilerin de üye verme hakkı bulunan 4 komisyonun başkanlık divanı seçimi ise bu siyasi partilerin de komisyonlara aday gösterebilmesi için ertelendi. Grubu bulunmayan millKtvekillerine Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği (KEFEK) Komisyonu ile Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonuna başvurmaları için 21 Haziran’a kadar süre verildi.

4 komisyonun yeni üyelerinin seçimleri bugün yapılacak. Seçimlerin ardından ilgili komisyonlar grubu bulunmayan milletvekillerinin de katılımıyla başkanlık divanlarını oluşturmak üzere toplanacak.

Etiketler TİP Can Atalay