Tutuklu gazeteci Abdurahman Gök, ödülünü cezaevindeki gazetecilere adadı

30. Musa Anter Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri”nde birincilik ödülü alan tutuklu gazeteci Abdurahman Gök, ödülünü cezaevindeki tutuklu gazetecilere adadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 30'uncu Musa Anter Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri’nin sahipleri önceki gün belli oldu. Bu sene birincilik ödülü Diyarbakır 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mezopotamya Ajansı editörü Abdurrahman Gök’ün “Rojhilat ve İran’dayım: Yeni bir İran umudu” haberine verildi. 

ÖDÜLÜ TUTUKLU GAZETECİLERE ADADI

Kendisini ödüle layık gören jüri üyelerine teşekkür eden Gök, sanal medya hesabından avukatı aracılığıyla şu notu paylaştı: 

“Bu ödülü, özgürlüklerinden yoksun bırakılmak pahasına Jina’nın ölümünü komuoyuna duyurdukları için tutuklanan İranlı gazeteciler Nilüfer Hamedi ve Elahi Mohameddi’ye, benim gibi tutuklu bulunan gazeteci arkadaşlarım Sedat Yılmaz, Dicle Müftüoğlu, Mehmet Şah Oruç, Fıratcan Aslan ve Merdan Yanardağ şahsında tutuklu gazetecilere adıyorum. Tutuklandığım günden beri dayanışmalarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Özgürlüğünden yoksun bırakılma riskine rağmen hiçbir şekilde hakkikaten ve vicdanlarından ödün vermeyen herkese selam olsun.” (HABER MERKEZİ)