TÜSİAD Başkanı Turan'dan İmamoğlu'na ceza verilmesine tepki

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, ismini geçirmeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasını eleştirdi: "Çağdaş demokratik toplumda yeri olmamalı."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis ve siyasi yasak cezasına İmamoğlu'nun ismini vermeden tepki gösterdi. Ekonomim'den Hande Sema Ceylan ve Hakan Güldağ'ın sorularını yanıtlayan Turan cezaya ilişkin şu ifadeyi kullandı: 

"Özellikle hukuk ve adalet her zaman Türkiye’de önemli bir gündem maddesi. Siyasi geçmişimizde pek çok kez tanıklık ettiğimiz ve yanlış olduğu da görülen siyasi yasak konusu maalesef yeniden gündeme geldi. Halkın oyuyla göreve gelen seçilmiş siyasetçilerin, ifadeleri nedeniyle görevini yapma ve seçilme hakkından alıkonulmasının çağdaş demokratik bir toplumda yeri olmamalı."

'REFAHI ADİL BÖLÜŞMELİYİZ'

 Turan 2023 yılında pek çok kente giderek yerel ortaklarla bir tartışma, söyleşme zemini yaratacaklarını belirterek bunun da “TÜSİAD’ın yüzüncü yıl” projesi olduğunu söyledi. Turan, refahın adil paylaşılması greektiğine vurgu yaparak şöyle dedi: “Cumhuriyeti ve demokrasiyi birlikte nasıl güçlendireceğimizi konuşmalıyız. Ekonomik zorluklar derinleşirken sadece refahı artırmayı değil, refahın nasıl adil bölüşüleceğini ele almalıyız. Büyümeden, kalkınmadan bahsederken bunu çevreyi koruyarak nasıl başaracağımızın yollarını aramalıyız. Küresel dönüşümler her alanda baş döndürücü hızdayken ulusal stratejimizi nasıl konumlandıracağımızı belirlemeliyiz." (HABER MERKEZİ)

SÖYLEŞİNİN TAMAMI