Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Mercan: 14 Ocak'ta emekli oluyorum

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan, 14 Ocak 2024 tarihinde yaş haddinden dolayı emekliye ayrılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan, yaş haddinden dolayı 14 Ocak 2024 tarihinde emekliye ayrılacağını duyurdu. Mercan, “Bu nedenle de buradaki görevim de son bulacak. Ve 12 Ocak akşamı ABD’den ayrılacağım” dedi.

 Washington'a atanan ilk kariyer dışı Büyükelçi olan Mercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Kıymetli takipçilerim. Şahsımla ilgili bir durumu bildirmek istiyorum. 14 Ocak 2024 itibariyle yaş haddinden emekliye ayrılıyorum. Bu nedenle de buradaki görevim de son bulacak. Ve 12 Ocak akşamı ABD’den ayrılacağım. Sevgi ve saygılarımla. Ayrıca bir veda yazısı yazacağım."

Üst düzey bir yetkiliden edinilen bilgiye göre, Mercan'ın görevine devam etmesi için Cumhurbaşkanı tarafından özel bir görevlendirme yapılmayacak. Daha önce Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcileri olan Baki İlkin ve Feridun Sinirlioğlu için özel görevlendirme yapılmıştı. 23 Aralık 2023 tarihinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tarafından tebliğ edilen görev yerleri arasında Washington yer almamıştı.

MURAT MERCAN KİMDİR?

AK Parti'nin kurucu üyelerinden olan Mercan, 2001-2005 yılları arasında AK Parti Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, 2001-2009 yılları arasında AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 22. Dönem AK Parti Eskişehir Milletvekili olan Mercan, 2002-2007 arasında Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ve Avrupa Parlamentolararası Savunma ve Güvenlik Asamblesi Türk Delegasyonu Başkanlığı, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

23. Dönemde de Eskişehir Milletvekili olan Mercan, 2007-2011 arasında TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanlığı görevini yaptı. Şubat 2012'den Eylül 2014'e kadar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda Bakan Yardımcısı olan Mercan, Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi olarak atandı. Kasım 2017-Mart 2011 aralığında Tokyo Büyükelçisi olan Mercan, Mart 2021'de Washington Büyükelçisi olarak atandı. (HABER MERKEZİ)