Türkiye'nin 'Helal' bilançosu: 150 milyar dolar

Dünya Helal Zirvesi Konsey Başkanı Yunus Ete, Türkiye’nin helal pazarı payının 150 milyar doları aştığını belirterek, pazar payını 5 yılda 400 milyar doların üzerine taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Helal Zirvesi Konsey Başkanı Yunus Ete, 8. Dünya Helal Zirvesi ve 9. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Helal pazarında Türkiye’nin, aldığı payı her geçen yıl büyüttüğünü belirten Ete, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Türkiye’nin payı halihazırda 150 milyar doları aştı. Pazar büyüklüğünün 7 trilyon dolar olduğu düşünüldüğünde burada çok büyük bir pasta olduğunu da görebiliyorsunuz. Yani daha gidecek çok yolumuz var. Ülkemizde faaliyetlerine devam eden Helal Akreditasyon Kurumu’nun aktif çalışmaları ve düzenlediğimiz Helal Expo gibi etkinliklerle Türkiye’nin helal pazarından aldığı payı 5 yılda 400 milyar doların üzerine taşımayı hedefliyoruz.”

HELAL PAZARDA BÜYÜK PAY İSLAMİ FİNANSIN 

Ete, dünya helal pazarının 10 trilyon dolara doğru koştuğunu aktararak, “İslami finansın 3,5 trilyon dolar, gıda ve içecek sektörünün 2 trilyon dolar, helal turizm sektörünün 400 milyar dolar, kozmetik sektörünün 200 milyar dolar, muhafazakar giyimin ise 240 milyar doların üzerinde bir büyüklüğe ulaşacağı tahmin ediliyor. Helal ekonomisinin yakın zaman içerisinde küresel pazarı şekillendirmesi de bekleniyor” değerlendirmesinde bulundu. (EKONOMİ SERVİSİ)