Türkiye'den Süleymaniye açıklaması: Kente yönelik tedbirlerimizin isabetli olduğu bir kez daha teyit edildi

Türkiye, Süleymaniye'deki patlamayla ilgili açıklama yaptı: "KYB mensuplarının PKK'lılarla talim yaptıkları anlaşılıyor. Süleymaniye’ye yönelik tedbirlerin isabetli olduğu bir kez daha teyit edildi."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Süleymaniye kentinde Erbet Havalimanı'na, dün insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Saldırıda 3 peşmerge ölmüş, 3 peşmerge yaralanmıştı. Saldırının ardından Irak Silahlı Kuvvetler Komutanlığı Sözcüsü Tümgeneral Yahya Resul, "Türkiye sınırından Irak hava sahasına giren bir drone Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye vilayetine bağlı Erbet ilçesindeki havalimanını bombalamıştır. Bombardımanda Anti Terör üyesi 3 kahraman şehit olmuş ve 3'ü de yaralanmıştır. Bu tekrarlanan ihlaller, ülkeler arasındaki iyi komşuluk ilkeleriyle bağdaşmıyor" demişti.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasından saldırının ardından "dikkat çekici gelişmeler" olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Irak’ta, PKK terör örgütü ve uzantılarının özellikle ülkenin kuzeyinde yoğunlaşan terör faaliyetleri ve bilhassa Suriye ile Irak arasında oluşturulan terör koridorundaki hareketliliği yakından izlenmektedir. Bu minvalde, Süleymaniye’de bulunan Arbat Havalimanı’nda 18 Eylül 2023 tarihinde meydana gelen patlamayla ilgili gelişmeler dikkat çekicidir" ifadeleri kullanıldı.

"Patlama esnasında, KYB’ye bağlı 'Terörle Mücadele Grubu' mensuplarının PKK/YPG’li teröristlerle birlikte talim yapmakta oldukları anlaşılmaktadır" denilen açıklama, şöyle devam etti:

"Bu gelişme, KYB’ye bağlı bazı güvenlik unsurlarının terör örgütü üyeleriyle işbirliğini açıkça ortaya koymuş olması bakımından vahimdir. Yaşanan bu son olayla, terör örgütünün halkını adeta rehin aldığı Süleymaniye’ye yönelik tedbirlerimizin ne denli isabetli olduğu da bir kez daha teyit edilmiştir.

Türkiye, hem Irak Merkezi Hükümetinden hem IKBY makamlarından PKK ve uzantılarını terör örgütü olarak tanımasını ve terörizmle samimi ve somut şekilde mücadele etmesini beklemektedir." (HABER MERKEZİ)