Süleymaniye'de havalimanında patlama

IKBY'nin Süleymaniye kentinin Erbet ilçesinde bulunan havalimanında bir patlama meydana geldi. Reuters'a konuşan bir güvenlik kaynağı altı kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Görüntüler: Rûdaw
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Süleymaniye kentindeki Erbet ilçesinde bulunan havalimanında bugün bir patlama meydana geldi. 

Rûdaw'ın haberine göre, ölü ve yaralıların olduğu aktarılan patlamanın silahlı insansız hava aracı (SİHA) saldırısı olabileceği olasılığı üzerinde duruluyor. Rûdaw’a konuşan Süleymaniye Asayiş Müdürlüğü kaynakları, havalimanında patlama olduğunu bildirdi. Ancak patlamanın sebebinin başka nedenlerden mi yoksa SİHA saldırısı mı olup olmadığı henüz bilinmiyor. Bölgende ulaşan ilk görüntülerde havalimanında dumanların yükseldiği görülürken, çevredeki halk güçlü bir patlama sesi duyduklarını aktardı.

REUTERS: 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Reuters haber ajansına konuşan yerel bir yetkili ve bir güvenlik kaynağı ise Süleymaniye'nin Erbet ilçesindeki askeri havalimanına saldırı olduğunu ve altı kişinin öldüğünü bildirdi.

ERBİL YAKINLARINDA BOŞ EVE ROKET DÜŞTÜ

Öte yanda, IKBY'nin Erbil kenti yakınlarında boş bir eve roket düştüğü de açıklandı. Erbil'e yaklaşık 40 kilometre mesafede yer alan Musul'un Gwer Nahiyesi Müdürü Mesud Nuri, konuya ilişkin Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Sifeye köyünde boş bir eve düşen roketin patlamadığını ve can kaybına yol açmadığını söyledi. 

Iraklı yetkili, "Şu ana kadar roketin kim tarafından veya nereden atıldığını tespit edemedik. Ancak araştırma devam ediyor" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)