Türkiye'den İsrail'e tepki: İsrail güçleri Mescid-i Aksa'yı terk etmeli

Hükümet, İsrail'in Mescid-i Aksa'da 53 Filistinliyi yaraladığı saldırıya tepki gösterdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın “İsrail işgal güçleri Mescid-i Aksa’yı derhal terk etmelidir” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye, İsrail'in Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik ses bombalı ve plastik mermili saldırısına tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya bu akşam yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. İsrail’in Mübarek Ramazan’da ibadet eden masumları hedef alması insanlık dışı bir olay. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. #Filistin halkının haklı davasının her daim yanındayız” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Twitter hesabından “İsrail polisinin Mescid-i Aksa’ya girerek ses bombalarıyla saldırmasını şiddetle kınıyoruz. Mübarek Ramazan günlerinde hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail işgal güçleri Mescid-i Aksa’yı derhal terk etmelidir. Bu menfur ve pervasız saldırılar derhal durmalıdır” paylaşımını yaptı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Twitter'dan yaptığı açıklama ile İsrail'e tepki gösterdi. İsrail'e Mescid-i Aksa'nın statüsüne saygı duyma çağrısı yapan Çelik, şunları söyledi:

“Harem-i Şerif, tüm Müslümanların kutsal mabedidir. İsrail hükümetinin mübarek Ramazan ayında Müslümanların mabedine yaptığı saygısızlığı ve Filistinlilere uyguladığı şiddeti kınıyoruz. İsrail, Mescidi Aksa'nın hukuki statüsüne saygı duymalı ve uluslararası yükümlülüklerine uygun davranmalıdır. Filistinli kardeşlerimizin din ve vicdan özgürlüklerinin sonuna kadar yanındayız.”