Korona tedavisi gördü 'doğal ölüm' diye kaydedildi

Çorum'da korona virüsü tedavisi gören ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamayan Mithat Bal'ın vefatı kayıtlara 'Bulaşıcı Hastalık (Doğal Ölüm)' şeklinde geçti. Mithat Bal'ın eşinin de yoğun bakımda olduğu belirtildi. Korona virüsü tanısı konulan ancak testleri negatif çıkan hastaların Covid-19 olarak kaydedilmediği ortaya çıkmış, Türk Tabipler Birliği tepki göstermişti.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Korona virüsü vaka sayısının, testi negatif çıkanların istatistiklere girmemesi nedeniyle düşük göründüğü yönündeki eleştiriler sürerken, bunun bir örneği de Çorum’da yaşandı. Korona virüsü tedavisi görürken vefat eden hastanın ölüm nedeni kayıtlara Bulaşıcı Hastalık (Normal Ölüm) olarak geçti.

82 yaşındaki Mithat Bal, 17 Ağustos günü Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vefat etti. Babasının ölüm raporunu paylaşan Mahmut Bal, hastanenin bu tutumundan rahatsız olduğunu ifade etti.

'CENAZEYİ MASKE VE ELDİVEN TAKIP ALIN DEDİLER'

Babasının cenazesini almak için İzmir’den Çorum’a gelen Mahmut Bal, “Babam 20 gündür korona virüs tedavisi görüyordu. Ancak ölüm raporunu görünce şok yaşadık. Cenazenizi alabilirsiniz dediler. Cenazeyi alırken de maske ve eldiven takarak alabilirsiniz dediler” ifadelerini kullandı.

'ANNEM DE KORONA VİRÜSÜNDEN YOĞUN BAKIMDA YATIYOR'

Babasını Mithat Bal’ı Covid-19'dan kaybeden Mahmut Bal, annesi Zülal Bal’ın da korona virüsü vakası olarak hastanede yattığını kaydederek, “Babamda üşüme ve titreme vardı. Annemde de kusma. İkisini de hastaneye kaldırdık, bize doktorlar korona virüsü tedavisi görmesi gerektiğini söylemişlerdi. Annem de iki gün önce yoğun bakıma kaldırıldı” dedi.

Etiketler Çorum korona Covid-19