Zonguldak Kız Meslek Lisesi yıkılmayacak

Şehir Hastanesi için yıkılması gündeme gelen Zonguldak Kız Meslek Lisesi'yle ilgili başvuruya CİMER şu yanıtı verdi: "Bahse konu okul alanında otopark yapılması söz konusu değildir ve öyle bir planlama bulunmamaktadır.

Google Haberlere Abone ol

ZONGULDAK - Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Zonguldak Şehir Hastanesi için Kız Meslek Lisesi’nin yıkılarak yerine otopark yapılacağı yönündeki tartışmalara yanıt verdi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaşın CİMER’e başvurusu üzerine İnşaat Daire Başkanlığı’nca verilen yanıtta hastanenin kapalı otoparkı olduğu, Kız Meslek Lisesi’nin yıkılarak yerine otopark yapılması yönünde bir planlama olmadığı belirtildi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ve AK Partili Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, yeni şehir hastanesinin otopark sorunu nedeniyle Kız Meslek Lisesi’nin yıkılması gerektiğini söylemiş, depreme dayanıklılık testi yapılmıştı. Test sonucunda okulun yıkılması gerektiğine karar verilmişti. Tüm bu açıklamaların ardından 60 yıllık tarihi okulun koruma altına alınması için yapılan başvuruya Koruma Kurulu ilk toplantısında koruma altına alınması yönünde görüş bildirmiş, siyasi açıklamaların ardından “Korunma altına alınmasına gerek yok” şeklinde karar vermişti.

CİMER’İN CEVABI

CİMER, başvuru üzerine şu yanıtı verdi: “Sayın başvuru sahibi, CİMER’e başvurunuz Daire Başkanlığımızca incelenmiş olup, Zonguldak 400 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatı devam etmekte olup, fiziki gerçekleşmesi yüzde 75 seviyesindedir. Yapımı devam eden inşaatın projesinde herhangi bir hata bulunmamaktadır. Hastanede kapalı otopark mevcut olup, bahse konu okul alanında otopark yapılması söz konusu değildir ve öyle bir planlama bulunmamaktadır." (DUVAR)

Otopark yapmayı unutunca okul yıkmaya karar verdiler: Bu bir kent suçudurOtopark yapmayı unutunca okul yıkmaya karar verdiler: Bu bir kent suçudur