Devlet hastanelerinde kriz: Ankara'da hacamat, Bolu'da sülük

Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi’nin bir bölümü “Hacamat Merkezi” haline getirildi. Ayrıca Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de ‘sülük tedavisi’ yapıldığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Yenimahalle’de bulunan Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi’nin bir bölümü Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları (GETAT) Merkezi’ne dönüştürüldü. Hastane içerisine açılan GETAT Merkezi bünyesinde “Hacamat, Akupunktur, Mezoterapi, Proloterabi, Ozon Tedavi ile PRP” yapıldığı ifade edildi.

BOLU’DA DA SÜLÜK TEDAVİSİ YAPILIYOR

Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nin de sosyal medya hesabından, “Hastane bünyesinde sülük tedavisinin yapıldığı” belirtilerek “Hastanemizin Geleneksel Tıp Merkezi’ni arayarak ozon tedavisi, hacamat tedavisi, sülük tedavisi ve diğer tedaviler hakkında bilgi alabilir veya randevu alabilirsiniz” denilerek bir duyuru paylaşıldı.

ATO: AKP DÖNEMİNDE SGK KAPSAMINA ALINDI

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Ankara Tabip Odası (ATO) Genel Sekreteri Ali Karakoç, yaptığı açıklamada konuya ilişkin şunları söyledi: “Biz bir sağlık meslek örgütü olarak ısrarla ‘tıbbın alternatifi olmaz’ diyoruz. Ülkemizde ve dünyada geleneksel uygulamalar adı verilen bu tür uygulamalar tıbbın yerine alamaz. Bunların bilimsel bir etkisinin olmadığını, bu alanda çalışmaların olmadığı ve hatta sülüğün kan emerek insan vücuduna çeşitli mikroorganizmaları enfekte edebileceğini düşünüyoruz. Bu tür uygulamalar, AKP iktidarlarıyla SGK ödeme prosedürlerine alınarak uygulanmaya başlandı. Defalarca bu durumu dile getirerek Bunun hastanelerde yaygınlaşmasını istemedik. Ancak, çağdaş hiçbir özelliği olmayan bir uygulamalar devam ediyor.”

BELGESELİNİ YAPTIRMIŞLARDI

Sağlık Bakanlığı’nın 20 Ocak’ta “Geleneksel ve tamamlayıcı tıp konulu” belgesel hazırlatmak için 1 milyon 300 bin TL harcadığı ortaya çıkmıştı. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü, “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Konulu Prodüksiyon Danışmanlık Hizmet Alımı” adı altında ihale düzenlemiş ve haleyi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Talha Geredeli’nin MTG Medya isimli şirketinin kazandığı açıklanarak “1 milyon 300 bin TL’lik” ödeme yapılmıştı.

Etiketler hastane hacamat sülük