Muğla'da orman yangını

Muğla'da orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına müdahale ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Milas ilçesinde orman yangını çıktı.

Kısırlar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.

Rüzgarın etkisiyle yayılan yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 helikopter, çok sayıda arazöz ve itfaiye ekiplerince müdahale ediliyor.

Muğla Valisi Esengül Civelek, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdüğünü dile getirdi. Söndürme çalışmalarına Muğla'nın yanı sıra İzmir ve Denizli'den gelen helikopterlerin de destek verdiğini aktaran Civelek, şunları söyledi:

"3 yangın söndürme helikopteri ve bir idari amaçlı helikopter olmak üzere 4 helikopter yangın söndürme çalışmalarında görev yapıyor. Kısırlar Mahallesi'nde yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. Şu an için karadan da 28 arazöz, 14 su tankeri, 8 ilk müdahale aracı ve 6 dozer ile 200'e yakın yangın söndürme işçisi sahada görev yapıyor."

Civelek, helikopterlerin hava kararana kadar yangına müdahaleye devam edeceğini sözlerine ekledi. (MUĞLA/AA)

Yangın söndürme çalışmalarına 4 helikopter de katıldı. (Fotoğraf: Durmuş Genç/Anadolu Ajansı)

Yangına 28 arazöz, 14 su tankeri, 8 ilk müdahale aracı ve 6 dozer ile 200'e yakın yangın söndürme işçisi müdahale etti. (Fotoğraf: Durmuş Genç/Anadolu Ajansı)

İlçede yaşayanların tedirgin bekleyişleri sürüyor. (Fotoğraf: Volkan Yıldız/Anadolu Ajansı)

Bazı noktalarda yerleşim alanlarını tehlikeye atan yangında, tedbir amacıyla hayvanlar güvenli alana çekildi. (Fotoğraf: Volkan Yıldız/Anadolu Ajansı)