Fırıncı kapıda: Yarın da gelecek misiniz?

Dün gece, kararın uygulanmasına iki saat kala açıklanan sokağa çıkma yasağıyla beraber insanlar market ve fırınlara koştu. Bu sabah ise fırıncılar, sokak sokak dolaşıp ekmek satmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de dün gece saat 22.00'de, 31 ilde saat 24.00 itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edileceğinin açıklanmasıyla beraber insanlar marketlere, bakkallara koştu. Halka ihtiyaçlarını karşılamaları için bırakılan iki saatlik pencere aralığı, haftalardır süren 'evde kal' çağrılarını etkisizleştirdi ve izdiham yaşandı.

Genelge yayınlanmadan açıklanan sokağa çıkma yasağının ardından, büyükşehirlerde market ve fırın önlerinde metrelerce uzanan kuyruklar oluştu. Habersiz gelen yasakla panik olan insanlar, açık olan marketler önünde beklemeye başladı.

Kararın uygulanmasına iki saat kala açıklanan sokağa çıkma yasağıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin 'karardan haberdar edilmediğini ve bilgilendirilmediğini' söyledi. İmamoğlu, Twitter'dan paylaştığı videoda, "Sokağa çıkma yasağı kararı ansızın alınmamalı. İBB olarak bu kritik karardan haberdar değiliz, bilgilendirilmedik. Yarın İstanbul’da hangi hizmetleri verip vermeyeceğimizi bile bilmiyoruz. Ortak akıl ve iş birliği olmayan her karar sadece kafa karışıklığı ve panik yaratır” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun televizyon kanallarına telefonla bağlanıp, fırınların ve eczanelerin açık olacağını duyurmasının ardından İmamoğlu, Başka bir Twitter paylaşımında da Hamidiye Su ve İstanbul Halk Ekmek'in 'yüzde 100 üretime geçtiğini' açıkladı.

'PARAYLA MI SATIYORSUNUZ?'

Bu sabah ise İstanbul'da fırıncılar sokak sokak dolaşıp ekmek dağıtmaya başladı. Beşiktaş'ta, Abbasağa Mahallesi'nde dolaşan fırın arabalarını gören mahalleliler, temkinli bir şekilde sokağa çıktı. Sokağa çıkmak yerine aşağıya sepet salan mahalleli ise, fırıncılara "Parayla mı satıyorsunuz ekmeği" diye sordu. Fırın arabasının yanına inen başka bir mahalleli ise fırıncıların 'yarın da geleceğini' garantiye almaya çalışıyordu.

Mahalleli önce kendisine alıyor, sonra komşusuna haber veriyor.

Ekmeğini alan mahalleli, fırın arabasının geldiğini görmeyen komşularına haber vermek için apartmanların önünde "Fırıncı geldi, siz de alın" diye seslenirken, camlarda toplanan komşular ise aralarında "Yarın da poğaça getirecekmiş galiba" diye konuşuyordu...