SES Samsun Şubesi: Sağlık çalışanlarına dağıtılan gıda denetlenmeli

Samsun'da sağlık çalışanlarına dışarıdan yapılan gıda dağıtımlarını eleştiren SES Şube Başkanı Aysel Ocak, bu konuda önlem alınmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

Mehmet Rebii Özdemir

SAMSUN - Samsun'da bazı sivil toplum kuruluşları tarafından sağlık çalışanlarına gıda dağıtımı yapıldığını açıklayan SES, bu konuda denetim yapılmasını istedi. SES Samsun Şube Başkanı Aysel Ocak, Samsun Valiliği ve Sağlık İl Müdürlüğü'nün dikkatine yaptığı açıklamada dağıtılan gıdaların nasıl temin edildiğinin önemli olduğunu söyledi.

Aysel Ocak

Ocak açıklamasında şunları söyledi:

“Sendikamız tarafından son günlerde bazı sivil toplum örgütleri tarafından sağlık çalışanlarına plastik malzemelerde paketlenmiş gıda maddeleri dağıtıldığını takip etmekteyiz. Özellikle korona virüsü salgınının tavan yaptığı dönemlerde kim tarafından temin edildiği, nasıl paketlendiği, sağlık çalışmalarına ulaştırılırken sağlık koşullarına dikkat edip edilmediği belli olmayan gıda ürünlerinin dağıtılmasını doğru bulmadığımızı ve önlenmesi gerek bir eylem olduğunu düşünüyoruz. Durumu ilgililere duyurmak bir zorunluluk olmuştur. Uzun süre ağır çalışma koşullarında görev yapan sağlık çalışanlarının bağışıklık sistemlerinin güçlendirilmesi ve moral motivasyonları açısından yemek kalitesinin artırılması, sebze ve meyve ile desteklenen, hastane mutfaklarında pişirilmek koşulu ile sütlü tatlı ve kuru yemiş paketleri ile çeşitlendirilen ara öğünlerin konulması bir zorunluluktur.”

Etiketler sağlık SES Samsun yemek