Plaka sınırlamasını ihlal eden taksiciye ceza

Taksilerde plakanın son hanesine göre trafik yasağı başladı. Ankara'da bir sürücüye ceza kesildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü tedbirleri kapsamında planlanan ticari taksilerin trafiğe çıkışlarında plakanın son hanesine göre sınırlama uygulaması başladı. Ankara'da uygulamayı ihlal eden taksi şoförüne ceza kesildi.

Yeni uygulamaya göre bu gece plakasının son hanesi tek sayı olan ticari taksiler trafiğe çıktı. Kızılay'da ise plaka son hanesi çift sayı olan ticari taksi trafik polisleri tarafından durduruldu. Cezai işlem ardından taksi şoförü de "Yapacak bir şey yok, haklılar" dedi.

Uygulamaya göre 30 Mart Pazartesi saat 00.01’den itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde kayıtlı ticari taksilerin trafiğe çıkışlarında plakasının son hanesine göre sınırlamaya gidildi. Birinci gün olan 30 Mart Pazartesi saat 00.01’den 30 Mart Pazartesi saat 24.00’e kadar plakasının son rakamı tek olan ticari taksiler trafiğe çıkabilecek. Belirtilen saatten sonra plakasının son rakamı çift olan ticari taksiler trafiğe çıkabilecek. Belirlenen bu sistem takip eden günler için ardışık olarak devam edecek. (AA-HABER MERKEZİ)

Etiketler Ankara ceza taksi