Yanında temel kazısı olan bina çöktü

Yanında temel kazılan üç katlı dükkan sabaha karşı çöktü. İçeride bir bekçi köpeği bulunan dükkanda arama çalışması yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da inşaat temel kazısı yanındaki dükkan çöktü. Yenimahalle ilçesinde gerçekleşen olayda kazı yapılan inşaatın bitişiğindeki bodrum katı ile birlikte üç kattan oluşan dükkan sabah saatlerinde büyük bir gürültüyle yıkıldı. Arama kurtarma ekipleri içeride bulunan bir bekçi köpeği için çalışma başlattı.

Olay Yenimahalle'nin en işlek mekanlarından biri olan Çarşı Caddesi ile Serdar Sokak kesişiminde gerçekleşti. Dükkanın doğal gaz tesisatı hasar görürken çevreye yoğun bir gaz kokusu yayıldı. Ekipler caddeyi ulaşıma kapatırken, borudaki doğal gaz akışını durdurdu.

Dükkan sahibi Murat Birdal, inşaat çalışmasını yürüten firmanın gerekli tedbirleri almadığını iddia ederek, "Burada yeni bir bina yapmak için hafriyat çalışması yaptılar. Ada bazında burası eski yığma binalardan oluşmakta. Hafriyatı fazla inince fore kazıksız yandaki eski binaları koruma önlemi almadan kazı yaptılar büyük bir ihtimal. Bu nedenle de binamız çöktü. Binada inşaat malzemesi satan bir işletme vardı. Özellikle sabah erken saatlerde içerideki insan sayısı 25-30 kişinin altına düşmezdi" dedi. (AA)

Etiketler Ankara dükkan bina