Gazetecilere 'ahlaksız' diyen başkana tepki

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın Çalışan Gazeteciler Günü'nde yaptığı konuşmada gazetecileri, 'ahlaklılar ve ahlaksızlar' şeklinde ikiye ayırdı.

Google Haberlere Abone ol

Elvan Yılmaz

ÇORUM - Çorum’da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada şehirde yaşanan olumsuzluklarla ilgili haber yapan gazetecilere, 'ahlaksızlar' diyen AK Partili Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın'a gazetecilerden tepki geldi.

Çorum Valiliği ve Belediye Başkanlığı’nca dün, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen kahvaltıda Vali Mustafa Çiftçi ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın yerel ve ulusal basında görev yapan gazetecilerle buluştu. Halil İbrahim Aşgın burada yaptığı konuşmada, Çorum’da 'basının tamamı olmasa da büyük bölümünün meslek ilke ve ahlakına riayet ettiğini' ve bunun son derece sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Aşgın şöyle konuştu: "Siyasette, yürütmede ahlaksızlık olursa, yargıda adaletsizlikler yaşanırsa, medyada ahlaksızlıklar olursa işler iyi gitmez. Çorum’da medyanın tamamı diyemiyorum ama ekseriyeti meslek etiğine göre ahlaklı yayın yapıyor. Hayra çalışan medya olduğu zaman her şey güzel oluyor. Medya tarihe not düşüyor. Bir şekilde geleceğe de yön veriyor. Yapılan her haberde toplam faydayı, memleketin hayrını, iyiliği düşünmeliyiz. Çünkü bu işin bir vebali ve sorumluluğu var. Çorum’da iktidarın tüm kademeleri güzel bir birliktelik ve uyum yakaladı. Medyanın desteğine ihtiyaç var. Yoksa şehrin önünü açamayız. Medya gücünü hayra kullanmalı."

DEMİRCİ: DOĞRU BULMUYORUZ

Aşgın'ın bu açıklamalarına kendisi de programa katılan Hitit Gazeteciler Derneği Başkanı Birkan Demirci'den tepki geldi. Demirci yaptığı yazılı açıklamada, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın son günlerde yaptığı konuşmalarda, isim vermeden de olsa bazı basın mensuplarını işaret ederek ahlaki konular üzerinden suçlamalarda bulunduğunu söyledi.

Demirci açıklamasında şunları söyledi: “Bir Belediye Başkanının bir meslektaşımıza, habercilik ve meslek ahlakı konusunda ders vermeye kalkışmasını, üstelik bunu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Çorum Valiliği Çorum Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği bir etkinlikte ev sahibi olarak yaptığı konuşmada dile getirmesini gerek yer ve zaman olarak gerekse üslup olarak doğru bulmuyoruz. Sayın Belediye Başkanına hatırlatmak isteriz ki, isim vermeksizin de olsa basını 'ahlaklı olan yada ahlaklı olmayan' diye ayırmanız doğru bir üslup değildir. Sizi eleştiren; ahlaksız olacak, eleştirmeyen ahlaklı olacak denemez, aleyhinize ya da lehinize yazanlar ve söyleyenler mutlaka olacaktır. Yapılan haberlerin doğru yada yanlışlığı ayrıca tartışılabilir ancak seçilmiş birisinin isim vermeden tüm basın mensuplarını hedef alacak konuşma yapmasını, gazetecileri ahlaksızlıkla suçlamasını ve bunu gelenek haline getirmesini kabul etmemiz mümkün değildir."