Engelsiz yaşam için pedal çevirdiler

Eşpedal Derneği, bu kez farkındalık için pedal çevirdi. Etkinliğe yüzlerce bisikletli katıldı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Eşpedal Derneği üyeleri, '3 Aralık Engelliler Günü' dolayısıyla engelliler için erişilebilir ulaşıma dikkat çekmek amacıyla pedal çevirdi. 4. Dünya Engelliler Farkındalık Günü bisiklet korteji, yoğun bir katılımla İzmir’de gerçekleştirildi.

Eşpedal Derneği tarafından geleneksel hale getirilen 3 Aralık Engelliler Günü farkındalık etkinliği bisiklet kortejine bu yıl da katılım yüksekti. Eşpedal derneğinin çağrı yaptığı korteje yüzlerce bisikletli, doğa dostları ve birçok sivil toplum örgütü destek verdi.

Her yıl bir tema belirleyip bisiklet korteji düzenlediklerini söyleyen Eşpedal Engelli Bisiklet Derneği Başkanı Saldıray Altındağ, konuşmasında bisikleti aracı kılarak fiziksel engelleri aşmada kararlı olduklarını vurguladı. Daha sonra Eşpedal Derneği üyesi Emine İşler, etkinliğin bu yılki teması olan “temiz ulaşım” konulu konuşmasını gerçekleştirdi. İşler, konuşmasında, temiz ulaşımda bisikletin önemli bir paya sahip olduğu ve bisikletli ulaşımın yaygınlaşmasının gerektiğini vurgulayarak, bisiklete erişimde dezavantajlı kişilerin de dikkate alınarak düzenlemeler yapılması gerektiği aktardı.

Konuşmaların ardından yüzlerce bisikletli Üçkuyular vapur iskelesine doğru sloganlar eşliğinde pedal çevirmeye başladılar. Katılımcılar, toplumdaki engellilik algısını değiştirmek amacıyla pedal çevirdiklerini aktardılar. Üçkuyular iskelesinde yoğun bir coşkuyla sonlandırılan korteje yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi. (DUVAR)