İBB İstanbul'da deprem çalıştayı düzenleyecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2-3 Aralık'ta İstanbul Deprem Çalıştayı düzenleyecek. Uluslararası katılımcıların bulunacağı çalıştayda, İstanbul'un olası yıkıcı bir deprem ve diğer doğal afetler karşısında dirençli hale gelmesine engel olan sorunların analiz edilmesi, çözüm ve proje önerileri geliştirilmesi amaçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla hayata geçirilen deprem seferberliği kapsamında  'İstanbul Deprem Çalıştayı'nı düzenleniyor. Kentte yaşanacak olası bir depremin etkileri ve buna yönelik çözüm önerilerinin etraflıca masaya yatırılacağı çalıştay, 2-3 Aralık'ta İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek.

Çalıştayda, Birleşmiş Milletler, Japonya, ABD, Almanya, İtalya ve Fransa'dan katılan temsilciler de sunumlar gerçekleştirecek.

İmamoğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayacak İstanbul Deprem Çalıştay'ında, İBB'nin deprem ve kentsel dönüşümle ilgili yöneticileri, ulusal ve uluslararası akademisyenler, ilgili bakanlıklar, valilik, enstitüler, sivil toplum kuruluşları, vakıflar, dernekler, farklı disiplinlerdeki meslek grupları ve sektörlerden temsilcilerin de olacağı 700'ün üzerinde katılımcı bir araya gelecek. İki gün boyunca başta deprem olmak üzere, olası tüm afetlere yönelik sorunlar, çözüm ve proje önerileri ele alınacak.

Çalıştay süresince, Birleşmiş Milletler Afet Risklerini Azaltma Merkezi'nin (UNDRR) de dikkate aldığı 'Sendai Çerçevesi Planı’nda' ilan edilmiş prensiplere göre belirlenen acil durum yönetimi, afet risk analizleri, afet risk yönetimi, afet risk finansman kapasitesinin geliştirilmesi ve afet ekonomisi, kentsel planlama, yenileme ve geliştirme, doğal kaynakların korunması ve iklim değişikliği adaptasyonu olmak üzere 6 tematik başlık ele alınacak. (HABER MERKEZİ)