Ruken Demir ve Melike Aydın için gazetecilerden açıklama: Mesleklerinin gereğini yaptılar

İzmir'deki gazeteci örgütlerinden, 12 Kasım’da düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan Jinnews muhabiri Melike Aydın ile Mezopotamya Ajansı muhabiri Ruken Demir'in tutuklanmaları ile ilgili açıklama: Gazeteci arkadaşlarımız Melike ve Ruken'in serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Gazetecilik suç değildir.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında 12 Kasım günü gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı muhabiri Ruken Demir ve Jin News muhabiri Melike Aydın’ın tutuklanmasına ilişkin gazeteci örgütleri ve arkadaşları yazılı bir açıklama yaptı.

Geçen hafta İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında “terör örgütü adına faaliyet yürütmek” iddiasıyla çıkarıldıkları 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan Demir ve Aydın için, "Gazetecilik suç değildir. Arkadaşlarımız mesleklerinin gereğini yapmışlardır” denilen açıklamada gazeteciler, arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

İzmir Özgür Haber Platformu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Evrensel Gazetesi, Mezopotamya Ajansı İzmir temsilcilikleri ve Nuray Pehlivan (Gazete Duvar), Eylül Deniz (Seyri Sokak), Yaşar Oktay İnce (Seyri Sokak), Metehan Ud (Serbest Gazeteci), Dolunay Genç (Çekim Yapan Kadınlar) tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'RUKEN VE MELİKE’NİN GAZETECİLİK FAALİYETLERİNİN TANIĞIYIZ'

"Bizler İzmir'de haber peşinde koşarak ekmeğini kazanan haberciler olarak, Ruken ve Melike'nin gazetecilik faaliyetlerinin tanığıyız. Dünyanın bütün demokratik ülkelerinde, iktidarın hoşuna gitmeyen haberler yapsalar bile gazetecilerin haber yapma özgürlüğü güvenceye alınmıştır. Ruken ve Melike'nin tutuklamalarının hiçbir hukuki yanı yoktur. Tamamen siyasi vesayetle gerçekleşmiştir. Ayrıca anlaşılmıştır ki, haber yapma, fikir ve ifade özgürlüğü konusunda yeni hazırlanan yasalar, bu tutuklamaların gösterdiği gibi sadece kağıt üzerinde kalacak, uygulamaya geçirilmeyecek göstermelik adımlardır. Bizler İzmir Özgür Haber Platformu olarak bu hukuksuzluktan biran evvel geri dönülerek, gazeteci arkadaşlarımız Melike ve Ruken'in serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Gazetecilik suç değildir. Arkadaşlarımız mesleklerinin gereğini yapmışlardır." (DUVAR)