Danıştay kararı: Kişisel verilerin devri ve pazarlanması iptal ama Passolig'e devam

Tekyumruk taraftar grubunun Passolig'e karşı açtığı davada Danıştay'dan karar çıktı. Danıştay, "Kart bilgilerinin kulüpler adına reklam ve pazarlamasını yapmak" ve "federasyonun sponsorları ve anlaşma yaptığı kurumların, elektronik kart oluşturmak amacıyla alınacak kişisel bilgilerin merkezi veri tabanında ve üçüncü kişilere devri" hakkında iptal kararı verdi.

Google Haberlere Abone ol

Ferhat Yaşar

DUVAR - Galatasaray'ın Tekyumruk taraftar grubu, Passolige karşı açtığı davada 'Kişisel verilerin korunması, üçüncü kişilere devri ve pazarlanması' hakkında düzenlemelerin iptali kararı verildi. Tekyumruk taraftar grubundan Ahmet Arslan e-biletin kalkmamasına tepki göstererek, “Bu karardan dolayı kazançlı çıkan yine kulüpler oldu” dedi.

'MEVCUT SİSTEME YENİLİK GETİREN BİR KARAR DEĞİL'

Mevcut sisteme yenilik getiren bir karar olmadığını ifade eden Aslan, Anayasa Mahkemesi'nin benzer bir kararı daha önce olduğunu söyledi. Aslan şöyle konuştu: “Anayasa Mahkemesinin kararından hareketle Danıştay bu hükümleri verdi. Bu daha çok kişisel verilerin düzenlemesine dair bir karar olmuş. Bizim istediğimiz hiçbir şey yok. Biz e-biletin tamamen kaldırılmasını istiyorduk. Ona dair Anayasa Mahkemesi ve Danıştay yasaya bir aykırılık görmedi ve taraftarların kişisel verileri düzenlenmesi için bir avantaj sağlıyor. Teorik olarak üçüncü kişilerle paylaşmayacaklar ama sistem olduğu gibi kalacak. Bu nedenle küçük bir kazanım olarak değerlendiriyoruz. Buna da itiraz edilebiliyor ancak Anayasa Mahkemesi hukuki yolları tıkadığı için başka yol kalmadı. Artık sesimiz sosyal medya ya da tribünlerde yükselteceğiz. Bu karardan dolayı kazançlı çıkan yine kulüpler oldu."

Tekyumruk grubu, Danıştay'ın kararını twitter hesabında: "Danıştay'da Passolige karşı açtığımız davada "kişisel verilerin korunması, üçüncü kişilere devri ve pazarlanması" hakkında düzenlemelerin iptali kararı verildi. Passolig'i kaldırtamasak da mücadelemizi sürdüreceğiz. #eBileteHAYIR" ifadelerini kullanarak duyurdu.