İBB ücretsiz süt dağıtmaya başlıyor

Ekrem İmamoğlu'nun vaatleri arasında yer alan Halk Süt projesi başlıyor. Projeden İBB’den sosyal destek alan ailelerin 3-6 yaş arasındaki çocukları yararlanacak. Haftada çocuk başına 2 litre süt verilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde Halk Süt projesini hayata geçiriyor. Proje, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun vaatleri arasında yer alıyordu.

İmamoğlu’nun katılımıyla düzenlenecek törenle, projenin tanıtımı yapılacak ve ihtiyaç sahibi ailelere halk süt dağıtımına başlanacak. Uygulamaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan İmamoğlu, “Halk Süt yola çıktı... İhtiyacı olan tüm ailelere ve çocuklara ücretsiz süt dağıtımımız başlıyor. Çünkü süt her çocuğun hakkı” dedi.

Proje kapsamında ilk etapta İstanbul genelinde aylık 750 bin litre süt dağıtılacak. Bu hizmetten İBB’den sosyal destek alan ailelerin 3-6 yaş arasındaki çocukları yararlanacak. Haftada çocuk başına 2 litre süt verilecek. Bir litrelik UHT sütler ailelere çocuk sayısına göre aylık ya da 15 günlük teslim edilecek. Dağıtımlar İBB ekipleri tarafından gerçekleştirilecek. Uygulama sırasında ihtiyaç sahibi yeni aileler de tespit edilerek sisteme dahil edilecek. İBB, proje için tecrübesi ve güvenilirliğiyle bilinen Tire Süt Kooperatifi ile sözleşme imzaladı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler ibb süt İmamoğlu