İzmir’de görülen cinsel istismar davası yeniden ertelendi

İstanbul Bornova’da 9 yaşındaki Y.K.’ye istismar suçlamasıyla yargılanan Tuncay Çınar hakim karşısına çıktı. Bayraklı Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava 29 Ocak tarihine ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir’in Bornova ilçesinde 2016 Temmuz ayında 9 yaşındaki Y.K.’yi cinsel istismara maruz bırakan sanık Tuncay Çınar hakkında görülen davanın 14’üncü duruşması Bayraklı Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. İzmir Kadın Meclisi'nin de takip ettiği davaya Çalışma, Sosyal Güvenlik ve Aile Bakanlığı Avukatı ile sanık avukatı katıldı.

Bornova ilçesinde iki yıl önce Y.K.’ye cinsel istismarda bulunan Tuncay Çınar SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Duruşmada İstanbul Adli Tıp İhtisas Kurumu’nun Y.K.’nin ölüm nedeni ile maruz kaldığı istismar arasında illiyet bağı kurulup kurulamayacağına dair tanıklar hakkında muayene talebinin ‘usule uygun olmadığı’ gerekçesiyle muayene randevusu verilmediğine dair yazısı okundu. Verilen ara kararda illiyet bağı değerlendirmesi hususunun ilerleyen aşamalarda değerlendirilmesine karar verilirken Adli Tıp Kurumu’nun tanıkların beyanlarına itibar edilip edilemeyeceğine dair rapor yazmaları için duruşma 29 Ocak 2020 tarihine ertelendi. Bu duruşmada tutuksuz yargılanmaya devam eden sanık, başka bir çocuk istismarı olayından dolayı Muğla'da Cezaevi'nde.

İki yıl önce mahkemede pedagog eşliğinde dinlenmesi talep edilen Y.K. duruşma öncesi sanıkla yüzleşeceği kaygısı ile kalp kriz geçirerek hayatını kaybetmişti. Davada, küçük çocuğun kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiğinin belirtilmesine rağmen Tuncay Çınar tahliye edilmişti. Çınar, tutuksuz yargılandığı süre içinde bu kez Muğla’da bir okulun bahçesinde çocuklara cinsel istismarda bulunduğu için yakalanarak tutuklanmıştı. (DUVAR)