LPG tankerindeki yangın 10 saatte söndürüldü

Antalya'da LPG yüklü tankerde başlayan yangın söndürüldü. Trafiğe çift taraflı kapatılan yol, yaklaşık 10 saat süren söndürme çalışmanın ardından ulaşıma açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'da bir kamyon, LPG yüklü bir tankere arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle tanker alev alıp yanmaya başladı. Olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

İtfaiye ekipleri köpük sıkarak yangını kontrol altına almaya çalışırken, polis ekipleri patlama ihtimaline karşı çevrede güvenlik önlemi aldı. Bulvar, araç ve yaya trafiğine çift yönlü kapatıldı.

Kazada kamyonda bulunan Murat Kurtoğlu'nun yaralandı ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Söndürme çalışmasına katılan bir itfaiye eri de hafif şekilde yaralandı.

'KONTROLLÜ YANMASINI SAĞLIYORUZ'

Çalışmalar hakkında bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, yangına 10 araç ve 40 personelle müdahale edildiğini söyledi.

Kısa, "Firmanın bize verdiği bilgeye göre, içindeki tüm gazın boşalması gerekiyormuş. Herhangi bir patlama riski olmasın diye soğutma yapıyoruz. Çünkü bu şekilde gazı boşaltırsak, gazın etrafa yayılma riski olacak. Yakınında, hem yerleşim yerleri hem de akaryakıt istasyonu var" dedi.

Tankere giden ana borunun kaza sırasında kırılması nedeniyle yangının çıktığını değerlendirdiklerini aktaran Kısa, "Firma yetkilileri, yanmanın toplam 10-11 saat süreceğini söylüyor. Sabah 07.45 civarında başladı. Bu şekilde kontrollü yanarak sönmesini bekleyeceğiz. Tankı soğutuyoruz değilse patlama riski var. Kontrollü yanmasını sağlıyoruz" diye konuştu.

İtfaiye ekipleri, yaklaşık 10 saat süren çalışmanın ardından tankerdeki yangını söndürdü. Soğutma çalışması tamamlanan tanker, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. Patlama riski nedeniyle çift taraflı trafiğe kapatılan bulvar ise temizlik çalışması sonrası yeniden açıldı. (ANTALYA/AA)