Mimarlar Odası'ndan AOÇ'un satışına karşı ihaleye katılım çağrısı

TOKİ'nin Çukurambar’daki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisini açık artırma yoluyla satışa çıkardığı ihale 5 Eylül’de yapılacak. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara halkına satışa karşı çıkmak amacıyla ihaleye katılım çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) ticaret ve konut alanı olarak ihaleye çıkarılmasına tepki gösteren Mimarlar Odası, Ankaralılara 5 Eylül'de yapılacak ihaleye katılarak satışa karşı çıkma çağrısında bulundu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde aralarında KESK Ankara Şubeler Platformu, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği’nin de bulunduğu 36 sivil toplum kuruluşu, meslek odası ve siyasi partinin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Atatürk Orman Çiftliği’nin kiralama ve satış yöntemiyle talan sürecinin devam ettiğine dikkat çekti. Candan, daha önce AOÇ imar planı kapsamındaki 555 bin metrekare arazinin Medipol’e özel üniversite alanı olarak devredildiğini ve AOÇ'un son olarak da 5 Eylül’de ticaret ve konut alanı olarak ihaleye çıkarılmaya konu edildiğini hatırlattı.

'SİSTEMATİK BİR TALAN VAR'

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki 300 bin metrekarelik alanın ihale yoluyla ranta açılarak talan edildiğini ifade eden Candan, siyasi iktidarın Cumhuriyet değerleri ile hesaplaşmasının AOÇ üzerinden yapıldığını savundu. Mimarlar Odası olarak söz konusu araziyi açık artırma usulü ile satışa çıkaran TOKİ’ye açtıkları davanın devam ettiğine dikkat çeken Candan, buna rağmen ihalenin yapıldığını işaret etti. Candan, 5 Eylül’de AOÇ arazilerinin açık artırma ile satışının yapılacağı Bilkent’teki TOKİ binası önünde olacaklarını söyledi ve ‘İhanetin ihalesi olmaz’ sloganıyla mücadele başlattıklarını anlattı. Tezcan Karakuş Candan, “Sistematik bir talan söz konusu. Atatürk Orman Çiftliği’ne sadece Ankara’dan değil, Türkiye’nin her noktasından destek olunması gerekir. Ankara’ya yapılan saldırı ve talan Türkiye’ye yapılmış demektir. O yüzden 5 Eylül’de herkesi ihaleye katılmaya davet ediyorum” dedi. (DUVAR)

Etiketler KESK AOÇ ihale tezcan