Aliağa direnişi sürüyor: Bu yoldan dönmeyiz

Aliağa'da işten atılan işçiler direnişin 109'uncu gününde, Belediye başkanı Serkan Acar'ı bir kez daha protesto etti. İşçiler, "650 personel ile aldığınız belediyeyi 1150 kişiye, 35 milyon borç ile aldığınız belediyeyi 270 milyon borca çıkardınız. 250 işçiyi işinden ettiniz, onların ailelerini üzdünüz, hayallerini yıktınız" dedi ve "Açlıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz" sloganları attı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İşten çıkarılan Aliağa Belediyesi işçileri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve beraberindeki heyetin ziyaretlerinin ardından belediye binası önünde yürüdü ve basın açıklaması yaptı. İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Genel-İş İzmir 5 Nolu Şube Sekreteri Deniz Şahin Gümüştekin, geçen günlerde işten çıkarmalarla ilgili bir açıklama yayınlayan Belediye Başkanı Serkan Acar'a yanıt verdi.

Gümüştekin, belediyenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar sebebiyle tedbirli ve tasarruflu adımlar atmak için 250 işçinin işine son verildiğini söyleyen Acar'a şöyle seslendi: "Tedbiri ve tasarrufu bundan 3 ay önce mi fark edebildiniz? Belediyede çalışırken sizlere belediyenin borç yükünün gittikçe arttığını, cari harcama oranının çok ciddi seviyelere geldiğini, son dönemlerde seçim yatırımı adına personel sayısının arttığını, gelir arttırıcı, gider azaltıcı adımlar atılması gerektiğini hatırlattığımızda yüzlerinizi buruşturdunuz. Bunca hayallerini yıktığınız çocuklarımızın geleceği sizin için yüzde 28 olarak anlam buluyorsa, sizin hayalleriniz ile Aliağa’nın geleceği çok puslu ve karanlık görünüyor. İşten çıkardığınız işçilerin her türlü yasal alacaklarının büyük bir kısmını ödediğinizi ve ödemeye devam edeceğinizi belirtmişsiniz. İşe iade davası açmasın diye zorla protokol imzalattığınız personelden bahsediyorsanız, onların bir kısmı bile henüz alamadı alacaklarını."

'BORÇ 35 MİLYONDAN 270 MİLYONA ÇIKTI'

"Aliağa halkı şunu iyi bilmelidir ki Aliağa Belediyesi’nde bir kadrolaşma, başka şehirlerden personel getirerek Aliağa halkını belediyeye yabancılaştırma operasyonu yapılmaktadır. Serkan Acar’ın işçi çıkarma ve kadrolaşma uygulamalarını alkışlayanlar, kentine ve kendine yabancılaşmış insanlardır. 650 personel ile aldığınız belediyeyi 1150 kişiye, 35 milyon borç ile aldığınız belediyeyi 270 milyon borca çıkardınız. 250 işçiyi işinden ettiniz, onların ailelerini üzdünüz, hayallerini yıktınız. Böyle bir tablo ile ‘Hayaller Gerçeğe, Aliağa Geleceğe’ demeniz trajikomik bir ruh halinin yansımasıdır."

İşçiler belediye önündeki eylemlerinde "Açlıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz" sloganları atarak işten atmaları protesto etti. (DUVAR)