Samsun'da sağanak: İki ölü, dört kayıp

Salıpazarı ilçesinde sağanak sonucu debisi yükselen derede akıntıya kapılan iki kişi öldü. En az dört kişi ise kayıp.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Samsun'un Salıpazarı ilçesinde sağanak yağmurun ardından yaşanan selde akıntıya kapılan iki kişi hayatını kaybetti. İlçede etkili olan sağanak yüzünden derelerde taşkın meydana geldi. Terme ilçesinde ise Terme Çayı üzerinde yayaların geçmesi için yapılan iki demir köprü yıkıldı.

Salıpazarı'nın Kırgıl Mahallesi Karşı mevkisinde debisi yükselen derenin karşısına geçmeye çalışan 60 yaşındaki Ahmet Yıldız akıntıya kapıldı. Bir süre sürüklenen ve çevredekiler tarafından sudan çıkarılan Yıldız yaşamını yitirdi. Akıntıya kapılan 35 yaşındaki Bilal Aslan'ın cesedi ise AFAD ekiplerince Albak mevkisinde bulundu.

Sağanak nedeniyle Salıpazarı Devlet Hastanesi'nin zemin katı, tekstil fabrikası ile ev ve iş yerlerinde su baskınları meydana geldi. Bir kişinin heyelan nedeniyle meydana gelen göçükte hayatını kaybettiği öğrenildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile AFAD ekiplerince çalışma başlatıldı.

BELEDİYE BAŞKANI: BÜYÜK HASAR OLUŞTURDU

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, saat 11.00 sıralarında ilçede şiddetli sağanak başladığını söyledi. İlçenin yukarı mahallelerinde çok büyük bir taşkın yaşandığını anlatan Akgül, "Şu anda bilinen bir can kaybımız var. Üç dört de kayıp var, inşallah onlara ulaşırız. Şehir merkezinde köprü üzerini aşan su, şehir merkezinin içinden tekstil fabrikamız, hastanemiz ve esnaflarımızda büyük hasar oluşturdu. İnşallah başka can kaybı olmaz. Halen teyakkuz halindeyiz. Gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz" dedi.

TERME'DE İKİ KÖPRÜ YIKILDI

Terme ilçe merkezinden geçen Terme Çayı'nın debisi de sağanak nedeniyle arttı.

Çayın taşma noktasına gelmesi ve suyun üzerindeki köprü ile aynı seviyeye ulaşması üzerine Terme Belediyesi ekipleri, iş makineleriyle ağaç ve diğer malzemelerin köprünün ayaklarını takılıp taşkına neden olmaması için çalışma yaptı. Çay üzerinde yayaların geçmesi amacıyla yapılan iki demir köprü ise yıkıldı.

İlçe merkezindeki rögarlardan taşan sular, Çay, Yeni mahalle ve Pazaryeri mahalleleri ile sanayi sitesi bölgesinde sokakların su altında kalmasına yol açtı. (SAMSUN/AA)