Sarıyer Belediyesi'nin iş makinesini geri almasına tepki

CHP'li Sarıyer Belediyesi, 31 Mart seçimlerinde AK Parti'ye geçen Oğuzlar Belediyesi'ne hibe ettiği iş makinesini geri aldı. Belediye başkanı Muzaffer Yıldırım karara tepki gösterdi. Sarıyer Belediyesi'nden, "geçici olarak verilmişti, geri almazsak suç işlemiş oluruz" açıklaması geldi.

Google Haberlere Abone ol

Elvan Yılmaz

ÇORUM - 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti, Çorum'da bulunan Oğuzlar Belediyesi'ni kazandı. Seçimlerin ardından İstanbul Sarıyer Belediyesi, Oğuzlar Belediyesi’ne verdiği greyderi geri aldı. Karara Oğuzlar AK Parti ve belediyesi tepki gösterirken Sarıyer Belediyesi'nden, "Hibe değildi, geri almazsak suç işlemiş oluruz" açıklaması geldi.

AK Parti Oğuzlar İlçe Başkanlığı’nca yapılan açıklamada, “Bugün ilçemiz adına çok üzüldüğümüz bir hadise yaşandı. Önceki yıllarda dönemin belediye başkanınca Sarıyer Belediyesi’nden Oğuzlar Belediyemize hibe edilerek alındığı iddia edilen greyder, CHP’li Sarıyer Belediyesi ekiplerince belediye AK Parti olunca ilçemizden alınarak götürüldü. Üzülerek belirtiyoruz ki; milletimizin kandırılmasını asla kabul etmiyoruz. Derdi millet olanla siyaset olanların ayrımını hemşehrilerimize bırakıyoruz" ifadeleri yer aldı.

'AYRIŞTIRICI BİR HAREKETİ KINIYORUM'

Sarıyer Belediyesi’nin hibe ettiği aracı geri aldığını iddia eden bir Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım’dan da açıklama geldi. Yıldırım yaptığı açıklamada, "Sarıyer Belediyesi tarafından önceki dönem belediyemize hizmet için gönderilen greyder 31 Mart yerel seçimleri ile Oğuzlar’da AK Partili Belediye Başkanı olmam sonrasında dün tekrar alınmıştır. Kısıtlı imkanlarla ilçe halkına hizmet edip ilçenin gelişip kalkınması için çalışan bir ilçenin gelişmesini engellemek adına yapılan böyle ayrıştırıcı bir hareketi kınıyorum. Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkesi ile bir bütün olan ülkemizin dört bir yanında hepimiz bir bütünüz. Bizleri ayrıştırmaya çalışıp hizmetten yoksun bırakmak adına böyle bir çabaya giren CHP’li Sarıyer Belediyesi'ne karşı tüm AK Partili, MHP’li ve Sarıyer Belediyesi’nin bu hareketine karşı bizleri bir bütün olarak gören CHP’li milletvekillerinden ve belediye başkanlarından destek bekliyorum" dedi.

SARIYER BELEDİYESİ: CHP KAYBEDİNCE ALMADIK, HİBE DEĞİLDİ

Konuyla ilgili olarak Gazete Duvar'a bir açıklama yapan Sarıyer Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cengiz Kahraman ise bu tip destekleri verirken belediyenin hangi partiden olduğuna bakmadıklarını söyledi. Kahraman hali hazırda pek çok AK Partili belediyeye araç ve oyun grubu vermiş durumda olduklarını söyleyen Kahraman, "Ancak bunlar hibe edilmediği sürece bir zaman sonra geri alınmak zorunda. Oğuzlar'a giden iş makinesi için Sarıyer Belediye Meclisi hibe kararı almamış. Bu durumda geri almamak başkanı suçlu duruma getirir. Hatta bu durumda asıl olarak aracın geri verilmek istenmemesi suçtur" dedi. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’li Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş seçimi kaybetmiş, AK Parti adayı Muzaffer Yıldırım kazanmıştı. (DUVAR)