Şansal: Kızılay çadırında saldırıya uğradım

Modacı Barbaros Şansal, Sarıyer’de kan bağışı sırasında saldırıya uğradığını ve darp edildiğini açıkladı. Şansal, polisin ve Kızılay görevlilerinin olayı izlediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ünlü modacı Barbaros Şansal, İstanbul'un Sarıyer ilçesinde kan bağışı için açılan bir Kızılay standında darp edilerek saldırıya uğradığını duyurdu. Şansal, sosyal medya platformu Twitter'dan yaptığı duyurudu, kan vermek için uzattığı AB oturum kartının kabul edilmediğini, tartışma sırasında bir kişinin kendisine hakaret ederek saldırdığını anlattı. Şansal, Kızılay çadırında bulunan polisin ve Kızılay görevlilerinin olaya müdahale etmediklerini belirtti.

Şansal 17.50 sıralarında Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Az önce. Kan bağışı standına uğradığımda, Sarıyer’de darp edilip saldırıya uğradım!” dedi. Kendisine “Yabancı kimliklilerin ve eşcinsellerin kanını almayız” dendiğini anlatan Şansal, “Yabancı kimliksiniz, oturum kartı olmayanın kanını alamayız! Eşcinsel kanı almayız. Ama sizi hedef gösterir darp ettiririz! Kızılay!” diyerek tepki gösterdi.

'MİSAFİRLERİM UZAKLAŞTIRDI'

Şansal, yazılarının yayınlandığı T24’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Misafirlerim vardı yemek yedik. Sarıyer’de otoparka giderken Kızılay kamp çadırı vardı. Oturduk kan verelim diye. Formları aldık formdaki sorular beni çok şaşırttı; son 48 saat içinde cinsel ilişkiye girdiniz mi? Alkol aldınız mı? Eşcinsel misiniz? Ben hepsini doldurdum.

AB oturum kimliğimi verdim. AB kimliği değil, oturum kartı. Bunu verdim çünkü vatandaşlık kimlik numaramı vermek istemiyorum. Hanımefendi kimliğime baktı doktoru çağırdı. “Bu olmaz oturum kartı ya da TC kimliğiniz lazım” dedi. Ama bu zaten AB oturum kartım adresim yazıyor her şeyim yazıyor. Neyse arabada belki vardır derken doktor arkada biriyle konuştu.

Oradaki kişi “Bu kansızın kanını almayın. Bu ib*enin kanını almayın. Bu Türklere hakaret etti” diye bağırmaya başladı. Videoda da görülüyor ben masada hanımefendiyle konuşurken doktorun konuştuğu vatandaş ensemden tutup beni yere attı. Dirseklerim çizildi. Ciddi bir şey olmadı. Misafirlerim müdahale edip o kişiyi uzaklaştırdılar.

Ama asıl önemli olan polis var, Kızılay’ın görevleri var müdahil olmuyor. Bu bana, “Saldırın', 'öldürün' diye bağırıyor ve polis izliyor…”

'CAN VE MAL GÜVENLİĞİ KALMAMIŞTIR'

"Kamera görüntüleri, kan formunun fotoğrafı var olay medyaya intikal etti. Cumhuriyet Svacısı o kişiyi bulup suç duyurusunda bulunur. Ben uluslararsı bir havalimanında, devletin yarı milli şirketinin çalışanları tarafından ölümüne linç edildim 2,5 yıldır yargılanmalarını bekliyorum İfade özgürlüğü, düşünce özgürlüğünden bahsetmiyorum. Çünkü bu ülkede can ve mal güvenliği kalmamıştır. Ülke dökülmektedir. Hukuk iflas etmiştir.” (HABER MERKEZİ)