Sözcü davasında karar 4 Eylül'de

Sözcü davası 4 Eylül 2019'a ertelendi. Gökmen Ulu "Lekelenmeme hakkımız ihlal edildi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sözcü gazetesi yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ve gazetenin sahibi Burak Akbay hakkında "FETÖ silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etme" suçlamasıyla açılan davaya İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklardan Emin Çölaşan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken Necati Doğru, Metin Yılmaz ve Gökmen Ulu'nun da arasında bulunduğu yedi sanık duruşmada hazır bulundu.

'FETÖ OLAYI BİZİM GAZETEYE SIĞMAZ'

Duruşmada mütalaaya karşı son savunmasını yapan Emin Çölaşan, kendisinin ve gazetesinin FETÖ'ye yardım ettiği iddiasını "FETÖ olayı ve terörü desteklediğimiz olayı bizim gazetemize sığmaz. Bizde öyle bir şey olmaz" diyerek reddetti. Gazeteci Necati Doğru ise "Ben 44 yıllık gazeteciyim. Ahlakım, düşüncem, dünya görüşüm FETÖ'cülüğün yakınından, yanından geçmez. Beni lekeliyorlar" diye konuştu. Gazeteci Gökmen Ulu da "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tatil haberini yaptığım için tutuklandım. İmzalarımın her zaman arkasındayım. Gazetecilik suç değildir. Haber, 15 Temmuz'da saat 16.25'te sitede yayınlandı. O sırada ülkemizde bir olağanüstülük var mıydı? Yoktu. Geriye dönüyorlar, 'sen yaptın haberi, yerini sen bildirdin' diyorlar. FETÖ'nün günler öncesinden Erdoğan'ın yerini öğrenip hazırlık yaptığı ortaya çıkmıştır. Lekelenmeme hakkımız ihlal edilmiştir" dedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Mustafa Çetin ve Yonca Yücekaleli'nin ve bazı sanıkların avukatlarının savunma yapmak için ek süre istemelerini kabul etti. Heyet, son savunmaların tamamlanması ve karar için duruşmayı, 4 Eylül’e erteledi. (HABER MERKEZİ)