Serviste cinsiyetçi hakaret: Özür dilenecek mi?

Kamil Koç otobüs firmasıyla İstanbul'a seyahat eden Umut S. ve sevgilisi, Dudullu otogarına geldiklerinde servise bindi. Aynı otobüs firmasının servisine binen çift, servis şoförünün kendilerine 'Başını sevgilinin omzuna koyamazsın. Burası yatak odası değil' hakaretlerine maruz kaldıklarını anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bolu'dan İstanbul'a sevgilisiyle birlikte seyahat eden Umut S., Dudullu otogarında Kamil Koç'a ait olan bir  servis şoförünün kendilerine cinsiyetçi hakaretlerde bulunduğunu söyledi. Umut S., servis şoförünü İBB Beyaz Masa'ya, CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi)'e şikayet ederek, "Sevgilim başını omzuma koydu diye servis şoförü bize 'Burası yatak odası değil' diyerek hakaretlerde bulundu" dedi. Olayın şokunu atlatamayan çift, "Biz ayıp bir şey yapmadık" diyerek firmadan özür bekliyor.

'İSTERSENİZ KONTAĞI KAPATAYIM...'

Umut S. ve kadın arkadaşı önceki gün saat 11.40'ta Bolu'dan İstanbul'a seyahat etti. Çift, İstanbul Dudullu otogarına vardıklarında seyahat ettikleri Kamil Koç' ait bir servise bindi. Umut S. servise bindiklerinde sevgilisinin başını omzuna koyduğundan dolayı cinsiyetçi hakaretlere maruz kaldığını anlattı: "Henüz oturmaya başladığımızda şoför dikiz aynasından gözünü bizden ayırmadı. Bakışından rahatsız olduk ama ses çıkarmadım. Birkaç dakika sonra şoför önde oturan bir yolcuya bizim için 'Şunlara söyle düzgün otursunlar' dedi. Buradaki ağabey bize bir şey söylemedi. Ben de şoföre dönerek, 'Siz bize bir şey mi söylediniz' diye sordum. Aldığım yanıt şöyle oldu: 'Burası yatak odası değil, isterseniz ben arabanın kontağını kapatayım siz rahat rahat oturun. Bu nasıl bir terbiyesizlik. Bu benim arabam, düzgün oturacaksınız...' Bu hakaretlere karşı lütfen önünüze dönün saçmalamayın dedim. Ama  şoför yine susmadı ve tartışmaya devam etti. Resmen çıldırmış gibiydi... Uzatmak istemedim çünkü eğer ben de uzatsaydım kaza yapabilirdik. Şoförün isminin Atilla olduğunu düşünüyorum. İndiğimizde Kamil Koç'u aradım özür bekledim. Ama kimse herhangi bir özür dilemedi. Daha sonra İBB'ye ait Beyaz Masa'yı aradım. CİMER'e şikayet ettim. Servislerde bildiğim kadarıyla kameralar olur. Kamera görüntülerine baktırmak istediğimde Kamil Koç'tan, 'servisteki kameralar çalışmıyor' yanıtını aldık."

'YANLIŞ BİR ŞEY Mİ YAPTIK DİYE ÇOK UTANDIK'

Umut S. olayın şokunu atlatamadıklarını söyleyerek üzgün olduklarını anlattı. Umut S. son olarak şunları söyledi: "Eve döndüğümüzde yanlış bir şey mi yapıyoruz diye çok utandık. Kız arkadaşım çok üzgün ve kendisini çok kötü hissediyor. 'Hiçbir şey yapmadım. Bu olayı yaşadıktan sonra insanların durduk yere haksızlığa uğradığını gördüm. Açık olduğum için mi laf işittim?' diyor. 3 gündür sinirlerimiz bozuldu. Benim de kız arkadaşımın da psikolojisi bozuldu. Biz yanlış bir şey yapmadık. Bizden özür dilemelerini istiyoruz. Bunu kimseye yapmaya hakları yok."

CİMER'e başvuran Umut S. şu ifadeleri kullandı: “13.04.2019 tarihinde Kamil Koç otobüs firmasına ait 34 P***92 plakalı servis aracı ile saat 15.30'da Dudullu - Kavacık arası seyahat ettim. Araçta kız arkadaşım başını omzuma koydu diye servis şoförü tarafından sözlü tacize uğrayıp (burası yatak odası değil, biz arabadan inelim siz rahat edin) gibi çirkin imalarda bulunup araçtan indirmeye kalkmıştır. Durumu Kamil Koç firmasına ilettim fakat kendilerinden konuyla ilgili bir dönüş alamadım. Namus bekçiliğine soyunan bu tarz şoförlerini derhal bünyelerinden uzaklaştırıp bizden özür dilemelerini, aksi halde yasal haklarımı kullanacağımı bildirmek isterim.”

KAMİL KOÇ: OLAY İNCELENİYOR

Konuyla ilgili aradığımız Kamil Koç otobüs firması, olayın incelendiğini söz konusu kişiye gelişmeler hakkında bilgi verileceğini iletti.