Şişli kavgasında yeni sahne: Çöp yığınları!

Şişli'de maaşları ödenmeyen belediye işçilerinin eylemi nedeniyle çöpler toplanamıyor. Seçime bir ay kala ortaya çıkan manzaranın nedeni ise 5 yıldır süregelen İnönü-Sarıgül kavgası gibi görünüyor...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - On yıldır oturduğumuz Şişli’de gece eve gelirken dikkatimizi çekti ilk olarak yol kenarlarındaki çöp yığınları... Günde iki defa çöplerin toplandığı sokağımız için bu alışılmadık bir durumdu. Ardından "belediye işçilerinin maaşlarını alamadıkları için çöpleri toplamadığı" şeklinde haberler sosyal medyada yayılmaya başladı. Sabah çöp yığınları biraz daha artmıştı!

Konu ile ilgili olarak belediyede tanıdığımız isimleri ve sendikacıları aradık: Görünen o ki Şişli’nin çöplerinin toplanmaması belediye işçilerinin maaşlarını alamamasının ötesinde bir 'büyük kavga'nın yeni perdesiydi!

SARIGÜL-İNÖNÜ KAVGASI SÜRÜYOR!

Belediyede görev yapan ancak isimlerini vermek istemeyen kaynaklarımızın aktardığına göre, İstanbul'un bu önemli ilçesinde sonuçta halkın mağdur olduğu bir çatışma yaşanıyordu. Belediye başkanı seçilmesinden bugüne Mustafa Sarıgül ile yaşadığı gerilim yüzünden zaman zaman mahkemelik dahi olan Hayri İnönü, 31 Mart'ta CHP Genel Merkezi tarafından tekrar aday gösterilmeyince Muammer Keskin’e desteğini açıklamıştı. Şimdi DSP'den aday olan Sarıgül’den sonraki başkan olan İnönü, beklenenin tersine halefinden bağımsız bir çizgi izlemiş, başta oğlu Emir Sarıgül olmak üzere eski başkana yakın belediye meclis üyeleri ile de karşı karşıya gelmişti. Zaman zaman mahkemeye de taşınan gerilimde Hayri İnönü’nün Emir Sarıgül tarafından tehdit edildiği iddiasıyla ilgili olan dava halen sürüyor.

Şişli'de temizlik işçileri eylemdeŞişli'de temizlik işçileri eylemde

.

Yine İnönü’nün başkanlığı döneminde başkan yardımcısı Cemil Candaş öldürülmüştü. Candaş belediye sistemine yasadışı yollarla girilerek sahte ruhsat çıkartıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuş, bu girişiminin ardından makamında vurulmuştu. Hayri İnönü yine belediye başkanlığı döneminde Sarıgül’e ait Şişli Vakfı'na ve çeşitli kurumlara belediyenin beş yüz milyon dolar değerinde kırk taşınmazının devredildiğini ileri sürerek dava açmıştı. Açılan kırk davadan otuz dokuzu belediye lehine sonuçlandı.

İNÖNÜ ABD’YE GİDİNCE...

Öğrendiğimize göre bu son olayda ise şunlar yaşandı: Tekrar aday gösterilmeyen İnönü, 'son dönemde oldukça yıprandığını' ifade ederek kısa bir tatil için ABD’de bulunan çocuklarının yanına gitti. Yerine ise Sarıgül'e yakın olduğu ileri sürülen Belediye Başkan Vekili Selahattin Engez bakmaya başladı. Belediyedeki kaynaklarımız 2014 yılında seçilen belediye meclis üyelerinin tamamının Sarıgül tarafından belirlendiğini hatırlatarak beş yıllık başkanlığı boyunca İnönü’nün arkasında meclis olmadan belediyeyi yönetmeye çalıştığını ifade ettiler.

ÖNCE 'BİRAZ GECİKME' ARDINDAN BLOKE!

İnönü'nün gidişinin ardındansa Engez önce, CHP adayı Muammer Keskin’in seçim kampanyasına belediyenin destek vermesini engellemeye çalıştı. Belediyede para olmadığını ileri sürerek reklam çalışmalarına destek vermedi. Ardından her ayın onunda maaşları ödenen belediye işçilerine 'biraz gecikme' olacağı söylenerek 'on gün beklemeleri' istendi. Fakat bu süreçte yeni bir gelişme oldu. Belediye ile iş yapan bir müteahhit alacakları için bankalarda bulunan paralara icra dairesinden bloke koydurdu. Böylece Şubat ayının yirmisinde ödenmesi planlanan işçilerin maaşı ödenemedi. Bu gelişme üzerine de DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası 3 No’lu Şube'ye bağlı işçiler çöpleri toplamayı durdurdu.

Kurtuluş Komşu Ağı: Vaat dinlemek yerine taleplerini iletiyorlarKurtuluş Komşu Ağı: Vaat dinlemek yerine taleplerini iletiyorlar

SENDİKA 'MAAŞ ALAMIYORUZ' DİYOR

Konu ile ilgili görüştüğüm DİSK Genel İş Sendikası 3 No'lu Şube Sekreteri Savaş Baran ise maaşlarının zaten sürekli geciktiğini iddia etti, son olarak yirmi beş gündür maaş alamadıklarını söyledi. Seçimlerin yaklaştığı bir ortamda sendikanın tavrının kamuoyunda 'Sarıgül taraftarlığı' olarak algılandığı eleştirisini aktardığımız Savaş Baran bu iddiaları ret ederek, “Maaşlarımızı alamıyoruz. Belediyede muhatap da bulamıyoruz. Alamadığımız gibi yetkililer bize, 'Belediye iflas etti' diyor. Belediye iflas ettiyse yanlış yönetilmekten iflas etti. Burası ticarethane değil, kamu kurumu. Biz de işi durdurduk.”

Baran ayrıca Selahattin Engez ile görüştüklerini para olmadığını kendisinin söylediğini belirtti. Yaşanan bu gelişmeler üzerine belediye başkanı Hayri İnönü’nün ABD’den bugün Türkiye’ye döneceği öğrenildi.