Avanak Avni heykelini çalan kişinin 10 yıla kadar hapsi istendi

Avanak Avni davasında sona gelindi. Şüpheli, 'gece vakti nitelikli hırsızlık'tan yargılanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Kadıköy'deki ünlü karikatürist Oğuz Aral'ın karakteri Avanak Avni heykelinin çalınmasına ilişkin yürüttüğü soruşturma sonuçlandı. Savcılık, şüpheli Gökmen Turunç'a (30) "Gece vakti nitelikli hırsızlık" suçundan 4 yıl 6 aydan 10 yıl 5 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. Turunç, Anadolu 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Kadıköy Belediye Başkanlığı ve Fuat Kalyoncu müşteki olarak yer alırken, şüpheli Gökmen Turunç'un 13 Aralık 2018'de saat 03:00'da Avanak Avni heykelini keserek çaldığı ve evine götürdüğü belirtildi. Heykel Turunç'un ikamet ettiği Şişli Kuştepe Mahallesi'nde bir evin giriş merdivenlerinin önünde bulunarak aynı gün Turunç da yakalanmıştı.

'AL BUNU EVİNE GÖTÜR' 

Turunç'un ifadesinde heykel hoşuna gittiği ve para kazanmak için çaldığını söylerken; sorgusunda da heykeli gördüğünde heykelin kendisine gülümsediğini, içinden bir sesin 'Al bunu evine götür' dediğini söyledi. İddianamede Turunç "Gece vakti nitelikli hırsızlık" suçundan 4 yıl 6 aydan 10 yıl 5 aya kadar hapsi istendi. İddianame kabul edildi. Şüpheli, ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak. (İSTANBUL/DHA)

Avanak Avni bulunduAvanak Avni bulundu

Avanak Avni heykelini çalan şüpheliden savunma: Bana gülümsüyordu!Avanak Avni heykelini çalan şüpheliden savunma: Bana gülümsüyordu!