Halk Özel Harekat yerine Seferberlik Platformu kurdu!

Kapatılan Halk Özel Harekat'ın kurucusu Fatih Kaya, 'Milli Seferberlik Hareketi Platformu'nu kurdu. Platformun sloganı: Türkiye'ye açılan ekonomik savaşa karşı 81 milyon tek yürek olmak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bakanlık tarafından kapatılan Halk Özel Harekat'ın (HÖH) kurucusu Fatih Kaya bu kez 'Milli Seferberlik Hareketi Platformu'nu kurdu. Platformun amacı 'cumhurbaşkanı ve devlet yöneticilerine karşı hukuksuz algıların karşısında durmak' olarak açıklandı.

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre, Kaya bu kez, 'Milli Seferberlik Hareketi Platformu'nu kurdu. Platformun sloganı, "Türkiye'ye açılan ekonomik savaşa karşı 81 milyon tek yürek olmak." Platform'un internet sitesinde, “Cumhurbaşkanına, bakanlarına, milletvekiline, valisine, bürokratına, komutanına, müdürüne, amirine, esnafına, memuruna, yazarına, sporcusuna, sanatçısına, gazetecisi-yazarına, polisine, askerine yapılacak hukuksuz algıların karşısında tek vücut olarak korkusuzca durmak” ifadeleri yer alıyor.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Bu tarz yapılanmaların nerelere varabileceği düşünülüyor mu? Amaçları arasında, 'Cumhurbaşkanı' kelimesini koyan her grup, platform kurup dernekleşme yoluna girerse önüne nasıl geçilecek" diyerek tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz darbe girişiminden sonra 'darbelere karşı halk hareketi' olma amacıyla kurulan HÖH, üyelerinin askeri kamuflajlı fotoğrafları ve ekip otosu gibi boyanmış otomobilleriyle tepki çekmişti. İçişleri Bakanlığı'nın teftişi sonrası HÖH başkanı Fatih Kaya 46 şubesi olan örgütü feshetmişti.