İstanbul Havalimanı şantiye alanını su bastı

İnşaat İş Sendikası, İstanbul Havalimanı'nda çalışan işçilerin kullandığı yemekhaneler, yatakhaneler ile servislere bindiği alanı su bastığını açıkladı. İGA ise su baskınının sadece otopark bölümünde yaşandığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da etkili olan sağanak yağmur ardından çeşitli bölgelerde su baskınları yaşandı. İstanbul Havalimanı şantiyesinin otopark alanındaki araçlar su altında kaldı.

İnşaat İş'ten yapılan açıklamada, "İşçi arkadaşlarımızın servis alanları, yemekhaneleri, yatakhaneleri sular altında. Siyasi şov adına açılışı yapılan bu mega rant projesinin 1. Pisti de hızlı tren facialarına benzer facialara gebedir" denildi.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası da su baskını nedeniyle işçilerin başkan koğuşlara yerleştirildiğini açıkladı.

İGA: YATAKHANELERDE SU BASKINI GERÇEKLEŞMEDİ

İGA'dan su baskına ilişkin açıklama yazılı açıklama yapıldı. Yağıştan dolayı Akpınar ve İGA ana yerleşkesi otopark alanlarının olumsuz etkilendiği belirtilen açıklamada, "Su baskını sonrasında İSKİ ve İGA yetkilileri tahliye işlemlerini ivedilikle başlatmış ve şu saat itibarıyla tamamlanmıştır. İşçilerin yatakhanelerinde ise herhangi bir su baskını gerçekleşmemiştir" denildi.

İstanbul Havalimanı'nda su baskını yaşanmadığı belirtilen açıklamada, "Akpınar yerleşkemiz, İstanbul Havalimanı'na 9 kilometre, İGA ana yerleşkeye ise 6 kilometre mesafede bulunmaktadır. Su baskınının yaşandığı bölge ile İstanbul Havalimanı'nın terminal binası ve apron bölgesinin herhangi bir ilişkisi yoktur. İstanbul Havalimanı'ndaki seferler aksamadan başarılı bir şekilde gerçekleşmektedir" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)