Mülkiyeliler 159. yıl dönümünü kutladı

Mülkiyeliler 159. yıl dönümünü kutladı: Bir araya gelişlerin değeri tartışılmaz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - SBF-Mülkiye’nin kuruluşunun 159. yılı, Mülkiyeliler Birliği tarafından verilen resepsiyonla kutlandı. Yüzlerce kişinin ve kurum temsilcilerini katıldığı resepsiyona, öğrenciler, Mülkiyeliler Birliği üyeleri, öğretim üyeleri, KHK ile üniversitelerden atılan akademisyenler, Mülkiyeliler Birliği’nin eski genel başkanları ile Ankara Barosu, İHD, TİHV, KESK, DİSK, TMMOB, TTB, İTÜ Birlik ve ODTÜ Mezunlar Derneği temsilcileri katıldı.

'BÖYLE GÜNLERDE BİR ARAYA GELİŞLERİN DEĞERİ TARTIŞILMAZ'

Dün gerçekleşen resepsiyonda konuşan Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı Dinçer Demirkent, Türkiye’nin tüm aydınlarının hayatlarının bir döneminde yolunun düştüğü, üretimlerde ve paylaşımlarda bulunduğu bu tarihi binada bir araya gelişin özel bir önemi olduğunu söyledi. Demirkent, “Ülkemizin, cumhuriyetimizin, demokrasimizin ağır baskı koşulları altında olduğu, emeğin haklarının, insan haklarının, hukuk devletinin, bilimin her geçen gün ağır bir tahribata uğradığı günlerden geçiyoruz” dedi.

Demirkent, Türkiye’de emeğe, hukuka, bilime ve kültüre topyekün bir saldırı görüntüsü bulunduğunu belirterek şöyle devam etti: “Bugün burada hep birlikte oluşumuzun, bu kadar kalabalık olmamızın değerini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Böyle günlerde bir araya gelişlerin değeri tartışılmaz. Bu birlikteliğin elbette fakültemizde olmasını isterdik; ne yazık ki 159 yıllık kurumumuzun içinden geçtiği ağır tahribat içinde bu gerçekleşmedi. Fakültemizde bugüne kadar yaşanmış en büyük tasfiyenin ve tahribatın müteahhidi olan Rektör Erkan İbiş’in, üniversiter düşünceye karşı olan ne varsa onu yapan, kamu gücünü kendi malıymış gibi kullanan, içinden geçtiğimiz dönem rektörlerinin kristalleşmiş hali olan kişinin gelme ihtimali nedeniyle Mülkiyeliler Birliği yönetimi Fakültedeki tören programından çıkarıldı. Fakat Rektör de törene katılmadı. Çünkü Mülkiye’nin Cebeci’de bir binadan Mülkiyeliler Birliği’nin de Konur Sokak’tan ibaret olmadığını anlamış olmalı.”

1970’li yıllarda Anayasa Kürsüsünün hocası Bahri Savcı’nın sözlerini hatırlatan Demirkent, “Bugün biz Bahri Hoca’nın ortaya koyduğu Türkiye’de bilimi, emeği, kamuyu savunan, eşit ve özgür bir cumhuriyetin yanındayız. Kendi çocuklarını kontenjan artırımıyla rektörü olduğu üniversiteye sokan nepotistlerin, iktidar partisinin akademilerinde ders verenlerin, değerlerimizi kötülüklerini ve çıkarcılıklarını saklamak üzerine örtü gibi kullananların karşısında Mülkiyeliler var; hukuku muhaliflerini sindirmek için kullananların karşısında Mülkiyeliler var; kamusal olan ne varsa aile dostlarına satanların karşısında Mülkiyeliler var; Mülkiyelilerin bir parçası olduğu hukuk, demokrasi ve insan hakları mücadelesi veren kurumlar var" diye konuştu.

Resepsiyona katılarak bir konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Mülkiye Kültür Merkezi’nin yapımının tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi: “Bir belediye başkanı olarak değil Mülkiyeli olarak aranızdayım."

Mülkiyeliler Birliği’nin eski genel başkanlarından Güngör Aydın ise, konuşmasında SBF’deki törenin yapılış biçimine, Mülkiyeliler Birliği yöneticilerinin törene alınmamasına tepki gösterdi.