Gelin adayı 60 bin lira ile kayboldu!

Görücü usulu evlendirilmek istenen genç kız para ve altınlarla birlikte ortadan kayboldu. Aile, gelin adayı için 60 bin TL masraf yaptığını söylüyor.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Ağrı'dan görücü usulü Gökhan U. (23) ile evlendirilmek üzere Çorum'a getirilen N.Ö. (23) isimli genç kadın, lahmacun yemek için gittikleri lokantada, düğün için alınan altınlarla birlikte ortadan kayboldu. Genç kızın ailesinin isteği üzerine süt parası, altın ve elbiseler olmak üzere toplam 60 bin TL harcama yaptıklarını belirten Gökhan U., dolandırıldığı iddiasıyla şikayetçi oldu.

ARACILARA PARA ÖDENDİ

Hasan ve Hatice U. çifti, oğulları Gökhan U.'yu evlendirmek istedi. Aileye aracılık eden bazı kişiler oğullarını Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki bir kadınla evlendirebileceklerini söyledi. Bunun üzerine Doğubayazıt’ta verilen adrese gelin adayını görmeye giden aileye, "Oğlunuzla evlenecek kızımız bu, kendisi öksüz büyüdü" denilerek, N.Ö. gösterildi. Genç kadının ağabeyi olduğu belirtilen İbrahim Ö.'ye 15 bin lira, ayrıca aracılara da 10 bin lira para ödendikten sonra gelin adayı N.Ö., bir yakını ile birlikte Çorum'a getirildi.

Hasan ve Hatice U. çifti, oğullarının evlenebilmesi için gelinin ailesine 'süt parası', elbiseler, gelinlik ve takılar olmak üzere toplam 60 bin lira masraf yaptı. Düğün için 14 Ekim tarihi belirlenip davetiyeler basıldı. Düğün salonu rezervasyonu yapıldı. Hazırlıklar yapılırken, gelin adayı N.Ö., "Canım lahmacun çekiyor" diyerek damat adayı Gökhan U. ile çarşıya gitti. Gittikleri lokantada "Lavaboya gidiyorum, birazdan dönerim" diyerek masadan kalkan N.Ö., düğün için alınan takılarla birlikte kayboldu. Yapılan aramalara rağmen N.Ö.'ye ulaşılamadı. Dolandırıldığını anlayan Gökhan U., polise giderek şikayetçi oldu. (DUVAR)