Nedim Şener: İşkence gördüğümü söyleyenler aptal

Gazeteci Nedim Şener cezaevindeyken kendisine işkence uygulandığına yönelik soruya gülerek, "Gülmemin nedeni bunu dillendiren ve buna inanıyormuş gibi görünen insanların aptallığı. Gerçekten çok aptallar" dedi. Şener, kendini hiçbir zaman muhalif olarak konumlandırmadığını da söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Nedim Şener dün akşam Kanal D'de Buket Aydın'ın sunduğu '40'ın konuğu oldu. "Cezaevinden çıktıktan sonra muhalif tavrınız yumuşadı mı?" sorusuna Şener "Ben kendimi hiçbir zaman muhalif olarak konumlandırmadım, gazeteci olarak konumlandırdım. Benim yapmak istediğim gazetecilik olgusal gazetecilik" yanıtını verdi.  Ben siyasi bir figür değilim. Legal illegal hiçbir grubun içinde olmadım" yanıtını verdi.

Şener'e siyasete girmeyi düşünüp düşünmediği de soruldu. Şener böyle bir niyeti olmadığını vurgulayarak, "Bugüne kadar da hiç teklif gelmedi, geleceğini de zannetmiyorum. Siyaseti ne zaman istedim biliyor musunuz? Kemal Kılıçdaroğlu bir gün miting meydanında toplananlara 'Nazlı Ilıcak burada.' diyor ve slogan attırıyor. Hemen CHP Milletvekili Dursun Çiçek'e mesaj attım. Dedim ki 'Bugün milletvekili olmak isterdim.' 'Neden?' dedi. 'İstifa etmek için.' dedim. Gerçekten sırf bunu dediği için o genel başkanı cezalandırmak adına, o gün istifa etmek için milletvekili olmak isterdim. Bu duygularda olan adama hiç kimse de zaten siyaset teklif etmez" dedi.

Şener'e 2011 yılında cezaevinde olduğu süre içinde kendisine işkence uygulandığına yönelik iddialar soruldu. Şener, soruya gülerek şu yanıtı verdi: “Gülmemin nedeni bunu dillendiren ve buna inanıyormuş gibi görünen insanların aptallığı. Gerçekten çok aptallar. Asla ve asla. Hiç kimseye işkence yapılmadı. Ne kötü muamele ne kötü söz. Aksine biz gardiyanlarla itişirdik, bağırır çağırırdık. Ne biz onlara ne onlar bize kötü muamele içinde olmadı."

Şener'in bu sözleri sosyal medyada 6 yıl önce katıldığı programda sarf ettiği bazı cümleleri akla getirdi. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Şener, tahliye edilmesinin ardından 2012'de Ayşegül Arslan'ın CNN Türk'teki programına eşi Vecide Şener'le birlikte katılmıştı. Şener çifti, programda cezaevindeki kötü muameleyi anlatmıştı.

Vecide Şener'in tekrar gündeme gelen açıklamaları şöyle:

“Bu insan tutuklu. Daha hüküm giymemiş, giyeceği de ihtimal. Bütün tutuklular için söylüyor. Süreç uzadığı zaman sizi yaralayan olaylar da artıyor Ayşegül Hanım. Çocuğunuz Silivri'de, koğuşlarda en ufak bir yeşillik yok. Gri bir betonun içinde oturan insanlar var. Benim kızım bunları hep duydu, oraya giderken en renkli şekilde giyinmek istiyor. Hesap edememişiz biz efendim, 8 yaşındaki çocuğun eteğinde 3 metal düğme ötüyor diye benim çocuğumun eteğini çıkarttırdılar. Daha büyük bir kız çocuğu olsa buna asla izin vermezdim. Beline hırkasını bağladı…"

Daha sonra söz alan Nedim Şener, ‘vahşet' olarak nitelediği olayı şu ifadeyle anlatmıştı: "Vahşetin başka örneğini vereceğim. Doğan Yurdakul'un kızı Fransa'dan geliyor. Bu metal problem daha önce eşiyle yaşadığı için… Çok özür diliyorum… (Göz yaşlarını tutamıyor) Sütyenini çıkarıyor ve infaz koruma memuru aramaya geliyor, sütyenim yok demek için çıkartıyor göğüslerini gösteriyor…”