Bağcılar'da çökme riski bulunan bina yıkılıyor

Bağcılar'da inşaat alanındaki çalışmalar nedeniyle 2 binada çatlaklar oluştu. Tedbir amacıyla 10 bina boşaltılırken, yan yatan binanın yıkımına başlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Bağcılar ilçesinde yapılan temel kazısı nedeniyle 2 binada çatlaklar oluştu. Çatlaklar oluşan binaların çevresindeki 10 bina da boşaltıldı.

Bağcılar'da bulunan bir inşaatın temel kazı çalışmaları sırasında 2 binada çatlaklar oluştu. Çökme tehlikesi nedeniyle çevredeki 10 bina boşaltıldı.

Olayla ilgili yetkililerden bilgi alan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Can kaybının olmadığını belirten Çağrıcı, “Yer altı suyundan kaynaklanan bir çökme söz konusu. Yapılan inşaatta da gerek ruhsat açısından gerek, gerek de inşaat teknikleri açısından bir problem yok. Zemin kum zemin, o anda yer altı suyunun patlak vermesi binanın yan yatmasına neden oldu. Binadaki komşularımız tahliye edildi" dedi.

Binanın askıda olduğunu belirten Çağrıcı, “Tahliyeye de müsait değil, şimdi iş makinelerini de çağırdık. Biz tedbirli olarak yıkımı yapacağız. Burada oturan vatandaşlarımızı biz bir otelde ağırlıyoruz. Bundan sonraki süreçte de gerek kiralama konusunda gerekse de eşya konusunda kendilerine yardımcı olacağız. Şu an başka binalarda hasar söz konusu değil" diye konuştuç

İnşaat alanın yanında bulunan ve yan yatan binanın yıkımına, akşam saatlerinde başlandı. (İSTANBUL/DHA)

Etiketler istanbul bağcılar